Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 185
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dan mladosti

Okupljanje u Kumrovcu: 'Ova omladina neće imati mladost kakvu smo mi imali'

Kumrovec
Foto: Josip Regovic/PIXSELL
1/27
21.05.2022.
u 13:32

Nekoliko posjetitelja navelo je da ih je policija opomenula zbog kapa koje previše podsjećaju na milicijsku kapu iz 90-ih

Savez društava "Josip Broz Tito" Hrvatske obilježava Dan mladosti, a od jutra se u Kumrovcu okupljaju posjetitelji. Dan Mladosti obilježavao se u bivšoj Jugoslaviji na današnji dan, povodom rođendana predsjednika i maršala Socijalističke Federativne Republike Jugoslavije (SFRJ) Josipa Broza Tita.

- Ovo mi je četvrti put da sam ovdje. Ovo za mene znači mladost. Naš komandant se rodio, došli smo ga počastiti. Da se sjetimo naše mladosti, ova omladina neće imati mladost kakvu smo mi imali. Neka živi drug Tito - rekao je za 24sata Slovenac Hance Miro.

Kumrovec
1/27

U Kumrovec je stigao i bivši predsjednik RH Stjepan Mesić, a nekoliko posjetitelja navelo je da ih je policija opomenula zbog kapa koje previše podsjećaju na milicijsku kapu iz 90-ih.

Jedan od policajaca naveo je da su sve radnje koje su učinili u skladu s njihovim dužnostima.

- Tu sam jer je danas Dan mladosti. Nisam živio u toj državi, ali skupljam te stvari. Tu smo da se družimo iz svih republika. Hrvat, Srbin, nije važno. Svi smo isti ovdje. Ja sam iz Slovenije, svi me razumiju. Tito je bio poseban, na njegov pogreb došli su kraljevi i prinčevi. Kapu sam kupio, jednu sam već izgubio, ne znam gdje, ljut sam na sebe. Skupljam sve te stvari, o partizanima. Je li prikladno nositi ovu kapu? Za neke da, za neke ne. Policija me još nije opomenula - ispričao je mladi Slovenac.

Komentara 50

DE
Demigodessnixie
14:56 21.05.2022.

Jugo monstrumi

Avatar kenshi
kenshi
15:09 21.05.2022.

Dan Mladosti? Koliko mladih života su komunisti uništili kako bi mogli parazitirati na njihovom trudu?

ZG
zg1985
14:09 21.05.2022.

pola su plodovi incesta

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije