Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 62
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NIJEDAN STAV NIJE PREVLADAO

Suci za javni red i mir podijelili se oko Thompsona i pozdrava 'za dom spremni'

Marko Perković Thompson
Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL/Screenshot Twitter
1/3
21.02.2020.
u 14:59

Na sjednici su trebali s tim u vezi ujednačiti sudsku praksu zbog stajališta vijeća koje je odlučilo osloboditi Thompsona, dok su prijašnja sudska vijeća za uporabu tog pozdrava donosila osuđujuće presude.

Suci Odjela za prekršaje protiv javnog reda i mira i javne sigurnosti Visokog prekršajnog suda Republike Hrvatske, nisu uspjeli donijeti većinsku odluku o načelnim pitanjima koja su proizašla iz prekršajnog postupka protiv Marka Perkovića Thompsona u vezi s pozdravom "za dom spremni" na početku pjesme "Bojna Čavoglave".

Na sjednici su trebali s tim u vezi ujednačiti sudsku praksu zbog stajališta vijeća koje je odlučilo osloboditi Thompsona, dok su prijašnja sudska vijeća za uporabu tog pozdrava donosila osuđujuće presude.

Suci su raspravljali "o načelnim pitanjima u vezi s ostvarenjem bića prekršaja iz čl. 5. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira izvođenjem pjesme "Bojna Čavoglave". Tijekom rasprave iznesena su tri stajališta, od kojih ni jedno nije dobilo potrebnu većinu glasova svih sudaca Odjela. Stoga je odlučeno da se pitanje ima raspraviti na sjednici svih sudaca Visokog prekršajnog suda Republike Hrvatske", navodi se u priopćenju Gordane Korotaj, glasnogovornice Visokog prekršajnog suda. 

Video: Thompson na Rivi

Komentara 65

HA
hacker385
15:12 21.02.2020.

Ko je za Domovinu neka mi udari palac gore .Hvala

CE
cenzura
15:26 21.02.2020.

Koliko je ovih sudaca u masonima?

AN
Androniko
15:15 21.02.2020.

Drugim riječima, razna (krivo)sudska vijeća odlučivati će sve dok ne prevlada glas za zabranu stiha pjesme nastale tijekom obrane Domovine. Ej umorna zemljo izmučena, ima li još tko umrijeti za te?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije