Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 98
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
odgovorio erdoganu

Nikolić uzvratio za 'Kosovo': Turska je agresor bez oružja

Tomislav Nikolić portal (1)
Foto: Reuters/Pixsell
26.10.2013.
u 11:38

Nikolić kaže kako je "skandal koji je u Prizrenu napravio predsjednik Vlade Turske grubo i bezobzirno rušenje uspostavljenih dobrih i prijateljskih odnosa

Predsjednik Srbije Tomislav Nikolić rekao je danas novinarima kako od Turske očekuje ispirku zbog izjave premijera Recepa Tayyipa Erdogana u Prizrenu prije nekoliko dana kako je \"Kosovo Turska, a Turska Kosovo\" i da je na Kosovu njegova druga zemlja što je u srpskim političkim krugovima izazvala veliko ogorčenje.

Prije Nikolića, ispriku Turske su zatražili premijer i prvi dopredsjednik vlade Srbije, Ivica Dačić i Aleksandar Vučić. Nikolić kaže kako je \"skandal koji je u Prizrenu napravio predsjednik Vlade Turske grubo i bezobzirno rušenje uspostavljenih dobrih i prijateljskih odnosa, nepoštovanjem i grubim gaženjem suvereniteta Srbije, revidiranjem historije\". 

- Očekujem da u Turskoj pobjedi razum i da se Turska ispriča Srbiji zbog ove agresije bez oružja. Do tada, kao predsjednik Srbije, zamrzavam svoje sudjelovanje na trilateralnim susretima Srbije, BiH i Turske, zato što to nije skup ratnohuškačkih zemalja, već demokratskih država, koje državnički razum vodi prema miru na Balkanu - rekao je Nikolić.

>>Vučić od Erdogana traži hitnu ispriku zbog izjave o Kosovu

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije