Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 89
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
16.02.2015. u 14:00

Puhovski je iznio i nekoliko pogrešnih podataka, što si nikako ne bi smio dopustiti intelektualac takvog kalibra

Stanković je, naime, pozvao u "Nedjeljom u dva" redatelja Nenada Puhovskog koji je počeo sve opisivati u mračnim tonovima. Njegova dijagnoza hrvatskog društva ne daje nikakvu nadu. Još može prihvatiti ono što govori nova predsjednica, ali mu se zato nikako ne sviđaju birači koji su Kolindu doveli na vlast.

Okomio se i na HDZ kojemu je poručio da postoji granica mržnje i fašizma od koje se Karamarkova družina nije ogradila. Puhovski je iznio i nekoliko pogrešnih podataka, što si nikako ne bi smio dopustiti intelektualac takvog kalibra. S pravom govori o pljački koja se dogodila tijekom devedesetih, ali zato ne spominje ono što se događalo za vladavine Ive Sanadera i Stipe Mesića.

Ima i čudan odnos prema poduzetništvu i kapitalizmu, pa je za njega primjer dobrog kapitalista George Soros koji ne stvara novu vrijednosti poput Stevea Jobsa koji je izumio iPhone, nego se bavi najobičnijim burzovnim špekulacijama.

Puhovski je rekao da nitko od naših tajkuna nije osnovao zakladu, što nije točno jer je poznato da jedan od najbogatijih Hrvata Ante Vlahović ima svoju zakladu. Možda Puhovski priznaje samo one zaklade koje daju njemu novac. Posebno me zasmetalo što je Puhovski priznao da je zapravo bio komunistički cenzor. O tome govori bez ikakva srama. Čak je uz osmijeh opisivao kako je rezao film o Jamesu Bondu jer se nije smjelo vidjeti kako tajni agent pogađa crvenu petokraku. Nadam se da nisam jedini kome ta priča o cenzuri u komunizmu nije smiješna.

PLUS

HTV se zaista potrudio oko prijenosa inauguracije predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović. Gledatelji su zaista mogli uživati u odličnoj produkciji.

MINUS

Odličan film "Ljubav" kultnog austrijskog filmaša Michaela Hanekea bio je na rasporedu nešto prije pola noći. Europski klasici zaslužuju neki gledljiviji termin. 

>> Noć u kojoj je Predsjednik prestao biti fikus, pa makar i na odlasku 

>> HTV na teren konačno poslao čovjeka koji razumije Putina

Komentara 20

Avatar nula
nula
14:11 16.02.2015.

Cim otvoris pastetu , iskoci jedan Puhovski. Pa sto smo mi Hrvati Bogu skrivili ?

DU
Deleted user
14:33 16.02.2015.

Bez lustracije nikada se nećemo riješiti ovakvih kvazi intelektualaca.Ili crvenih cenzora.

LI
liskovaca
14:15 16.02.2015.

pazi ovo "intelektualac takvog kalibra"!?!?!?!?!?!? Svašta se kod nas naziva intelektualcem!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije