Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 117
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Uzbuna na OI

Ni Zika ni pljačke, problem je što u Riju nema Pokemona!

03.08.2016.
u 13:00

Aplikcija koja je osvojila svijet dostupna je već u više od 30 država svijeta, ali ne i Brazilu gdje 5. kolovoza počinju Olimpijske igre.

U Rio de Janeiru nema Pokemona! Dolaskom prvih sportaša u grad gdje 5. kolovoza počinju Olimpijske igre došlo je do prave uzbune na društvenim mrežama zbog ovog problema koji je sudionike i posjetitelje Olimpijskih igara, čini se, uznemirio više od svih ostalih problema s kojima se organizatori suočavaju. Tu su virus Zika, sigurnosni problemi, izrazito zagađenje vode, nezadovoljavajući uvjeti u olimpijskom selu... Čak je pokušana krađa olimpijske baklje, no činjenica da u Riju za to vrijeme nema Pikachua, za sportaše je neprihvatljiva.

Tako je nogometašica s Novog Zelanda Anna Green izjavila da bi željela loviti Pokemone dok trči, a britanski kajakaš Joseph Clarke na svom je Twitteru uz oznaku slomljenog srca objavio sliku karte iz igre. Inače bi se na njoj trebali pojaviti Pokemoni i dvorane, no u Brazilu je karta – prazna! Naime, aplikacija Pokemon Go koja je osvojila svijet prvo je početkom srpnja lansirana u SAD-u, Australiji i Novom Zelandu, a do sada je već dostupna u više od 30 država svijeta. No na popisu onih u kojima je još nema su sve države Južne Amerike, pa tako i Brazil.

Da bi se situacija do Olimpijskih igara promijenila, mnogi su počeli slati molbe tvorcima aplikacije. Među njima je čak i Eduardo Paes, gradonačelnik Rija koji se putem Facebooka javio Nintendu uz napomenu “Cijeli svijet će biti ovdje, dođite i vi!” te nekoliko slika koje pokazuju kako bi Pokemoni izgledali na OI.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije