Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
afganistan

Ni tjedan nakon što su mu ubili brata, Karzaiju ubili i savjetnika

hamid karzai
AFP
18.07.2011.
u 08:15

Dvojica bombaša samoubojica naoružana puškama napala su u nedjelju Khanov dom u zapadnoj kabulskoj četvrti Karti Char.

Naoružani bombaši samoubojice ubili su Jana Mohammada Khana, savjetnika afganistanskog predsjednika Hamida Karzaija, i jednog člana afganistanskog parlamenta u još jednom pobunjeničkom udaru protiv afganistanskog vođe, javlja Guardian.

Khan je bio blizak Karzaijev savjetnik za plemenska pitanja. Za njegovo ubojstvo odgovornost su preuzeli talibani, a dogodilo se ni tjedan dana nakon ubojstva Ahmeda Walija Karzaija, predsjednikova polubrata i jednog od najmoćnijih ljudi u južnom Afganistanu.

Dvojica bombaša samoubojica naoružana puškama napala su u nedjelju Khanov dom u zapadnoj kabulskoj četvrti Karti Char, izvijestio je general Zahir Wardak, čelnik ministarstva obrane, a uz Khana ubijen je i parlamentarac Mohammed Ashim Watanwal. Policija je ubila jednog od bombaša prije nego je uspio detonirati eksploziv, a drugi se zabarikadirao u Khanovu domu. U akciji je ubijen i jedan policajac antiterorističke jedinice.

Komentara 18

SA
Savjest
08:36 18.07.2011.

To je, valjda, borba protiv korupcije na afganistanski način, jer će na sceni ostati samo Predsjednik. Sličan scenarij moguć je i u Hrvatskoj, s tim što nema i neće biti ubijanja, ali bi na HDZ-ovoj sceni mogla ostati samo Premijerka i to bi moglo biti uvođenje autoritarne \"prijelazne\" vlade!

OB
-obrisani-
09:28 18.07.2011.

kao što već napisah prije nekoliko dana - nije ni tim marionetskim sluganima život lak...

MA
marinkomarinko
09:00 18.07.2011.

ovaj izgleda ko partizan bez petokrake

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije