Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 134
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
"Puno buke nizašto!

Newyorčani se žale što ih je Irena zaobišla, a oni se toliko pripremali

Uragan Irena u New Yorku (1)
Big Pictures/PIXSELL
29.08.2011.
u 08:31

Nakon što je Irena degradirana u tropsku oluju, čini se da je stanovnicima New Yorka žao što su noć proveli na podu hodnika kako bi se zaštitili od krhotina stakala koje bi uragan porazbijao

New York može odahnuti nakon što je uragan Irena prohujao gradom bez većih oštećenja. Ipak, Irena nije bila toliko bezazlena koliko se stanovnicima New Yorka čini. Od nastanka do "nestanka", odnosno degradiranja u tropsku oluju, na svom je putu odnijela 20 života, a više od milijun stanovnika sjevernoistočne obale SAD-a još uvijek se bori s poplavama i nestankom struje.

Unatoč tome, "puno buke nizašto" trenutačno je stanje uma Newyorčana koji su pomalo razočarani što ih je Irena elegantno zaobišla i njihove "apokaliptične" izjave o kupnji zadnje štruce kruha na West Sideu ostavila ispraznima i pomalo blesavima.

Još u subotu hvalisali su se tko se najviše potrudio oko prikupljanja neophodnih namirnica za preživljavanje uragana koji će, baš kako se to najavljuje i u američkim filmovima, poharati New York kao niti jedan do sada, a u nedjelju, javlja New York Times, bilo im je neugodno o tome i pričati, a kamoli hvaliti se. Gradske vlasti danima su zadovoljne, ako ih možemo tako nazvati, Newyorčane pretvarale u zabrinute, a kada je Irena iz uragana degradirana u tropsku oluju, zaključili su kako nije bilo potrebe za tolikom halabukom oko malo jačeg povjetarca. A kada su utvrdili da se nemaju zbog čega žaliti jer su jako dobro prošli, počeli su, onako newyorški cinično, komentirati da je sve to bilo samo puno buke ni oko čega.

Najviše im je, čini se, smetalo to što su noć provelti na podu hodnika svoga stana želeći biti što dalje od prozora koji bi s lakoćom popucali da je Irena "navratila" u punoj snazi. Bio je ovo prvi put da je u New Yorku naređena evakuacija područja niske nadmorske visine, prvi put da je javni prijevoz bio zaustavljen zbog vremena i grad koji nikad ne spava postao je pomalo "uspavan". I baš tada se uragan usudio obuzdati.

- Kakav uragan?! - cinično je komentirao Billy Drankwater koji, vrlo prikladno, živi na 10-metarskom brodu. Bio je spreman potonuti s brodom, ali čak se ni kiša, sve do nedjelje, nije udostojila "podsjetiti" ga.

Mnogi Newyorčani sada se žale zbog vremena koje su potrošili pripremajući se na uragan, a gradonačelnika prozivaju za pretjerano "paničarenje" i trošenje gradskog proračuna jer na kraju krajeva, Irena je zaobišla New York. Čini se da mnogi Newyorčani ne shvaćaju kolika je to sreća bila.

Komentara 24

NH
N-Hudy
12:18 29.08.2011.

...Kaj brišeš komentar, admine?? Samo suosjećam s Amerikancima! Po naslovu sam shvatio da im je žao što ih nije pogodio uragan.

OB
-obrisani-
13:28 29.08.2011.

http://www.youtube.com/watch?v=IFSOysCJfVo&feature=related

PK
puši kurac
11:08 29.08.2011.

ajde možda bude više sreće drugi put!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije