Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
priznanja

New York Timesu i LA Timesu po dvije Pulitzerove nagrade

Clifford Levy, Ellen Barry
Reuters/Pixsell
19.04.2011.
u 09:25

Nagrada za beletristiku pripala je Jennifer Egan za roman "A Visit from the Goon Squad"

Objavljeni su dobitnici Pulitzerove nagrade za 20011. godinu u 13 novinarskih i sedam umjetničkih kategorija, javlja CNN.

The New York Times i The Los Angeles Times mogu se pohvaliti svaki sa po dvije nagrade. LA Times je u kategoriji javne službe nagrađen za izlaganje korupcije u gradiću Bellu te za fotoreportažu o žrtvama nasilja bandi.

Kolumnist NY Timesa David Leonhardt nagrađen je za komentare o ekonomskim problemima, dok su Timesovi novinari Clifford Levy i Ellen Barry nagrađeni za međunarodno izvještavanje o pravosudnom sustavu Rusije.

Kandidati za nagradu o udarnoj vijesti bili su Chicago Tribune, Miami Herald i The Tennessean, ali ona nije dodijeljena.

Paige St. John iz lista Sarasota Herald-Tribune nagrađena je za istraživačko novinarstvo za izvještavanje o neregularnostima u sustavu imovinskog osiguranja.

Pet novinara lista Milwaukee Journal Sentinel nagrađeno je za pojašnjavajuće izvještavanje, trojica novinara Chicago Sun-Timesa za lokalno izvještavanje, dok su nagradu za nacionalno izvještavanje dobili Jesse Eisinger i Jake Bernstein s portala ProPublica.

Nagrada za beletristiku pripala je Jennifer Egan za roman "A Visit from the Goon Squad".

 

 

Komentara 3

KA
kampanel
11:36 19.04.2011.

Dali je to isti onaj NY Times u kojemu se članci o holokaustu pojavljuju jednako koliko i vremenska prognoza ,dakle 36 putau godini, dok o gladi u africi imamo 16 članaka godišnje?

UK
Ugo Kajvez
11:20 19.04.2011.

\"The New York Times, the Wall Street Journal, and the Washington Post. These three...are the newspapers which set trends and guidelines for nearly all others. They are the ones which decide what is news and what isn\'t, at national and international levels. They originate the news; the others merely copy it. And all three newspapers are in Jewish hands...The Suzberger family also owns, through the New York Times Co. 36 other newspapers; twelve magazines, including McCall\'s and Family Circle...\"

SI
sinaj
17:43 19.04.2011.

kampanel je napisao/la: _________________________ Isti taj. Sami se hvale, sami si dodjeljuju nagrade, a prosječnim se Amerima na faci vidi koliko im je mozak ispran. Treba samo znati za slučaj Olivera Stonea i pametnom dosta.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije