Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ratimir Deletis

Nevjerojatna priča: Postavljen je za Državnog tužitelja NDH u Tuzli, a spasio više od stotinu Židova

10.08.2022.
u 18:13

Film nosi naslov po istoimenoj knjizi Miriam Steiner-Aviezer, koja je 30 godina radila u Yad Vashemu, Muzeju holokausta.

Ključne riječi

Komentara 30

DR
DragutinP
19:50 10.08.2022.

Spašavanje Židova u doba NDH je zabranjena tema za Hrvatsku isto tako kao što je zabranjeno Juden Frei za Srbiju. Kad se istina o spašavanju Židova prikaže u dokumentarnim filmovima hrvatskog redatelja Jakova Sedlara to nije vijest za medije a trebala bi biti. Hrvati dokazano spašavali Židove, što su i sami preživjeli posvjedočili te im je država Izrael dodjelila najveću zahvalu, imenujući ih Pravednikom. Jakove, istina je najgori neprijatelj hrvatskim neprijateljima.

DU
Deleted user
19:53 10.08.2022.

sve evropske drzave su se ponasale istovjetno za vrijeme 2.svet.vojne pa NDH...

BB
bozinko.barac
16:41 12.08.2022.

Jakov Sedlar svoju ljudsku i karakternu veličinu, svoje domoljublje uvjerljivo je dokazao kroz sve filmove koje je snimio u svojoj dosadašnjoj redateljskoj karijeri. Kada nas susjedi sa istoka napadaju zbog Jasenovca Jakov snimi istinu o Jasenovcu. Izraelci prepoznaju istinu ii pozovu Jakova da snimi istinu I o njihovu Mosadu. Zašto??? Zato što su prepoznali vrsnog režisera domoljuba I režisera koji piše istinu. U našoj zemlji takvi nisu na cijeni. Zašto ??? Zato što u našoj zemlji žive mnogi kojima istina ne odgovara a i Hrvatska im ne odgovara. Ne vole je...Jakove samo nastavi, ima nas domoljuba koji smo stvarali Domovinu čuvamo je I skupa sa tobom snimat ćemo I pisati istinu dok nam Hrvatsko srce bije…

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?