Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OMILJENO MJESTO VJERNIKA

Nevjerojatna priča kanadskog milijunaša: Prodao sve što je imao i počeo graditi dvorac u Međugorju

Zbog koronavirusa smanjen je broj hodočasnika u Međugorje
Foto: Ilustracija/Denis Kapetanovic/PIXSELL
1/3
15.06.2022.
u 08:45

Brojni danas dolaze u dvorac na duhovnu obnovu, a u posljednje vrijeme tamo odlaze i Ukrajinci koji mole za mir u svojoj zemlji

Iako do prije 20-godina na području Bosne i Hercegovine nije bilo nijednog dvorca, većinom samo tvrđave, sve se promijenilo kada se iz Kanade doselio bračni par Patrik i Nancy Latta. 

Ovaj par odlučio je 90-ih sve prodati u Kanadi kako bi izgradio moderan dvorac u Međugorju, prenosi Klix.ba. Proces gradnje krenuo je 1999. godine te taj proces traje i danas, a trenutačno se koristi u brojne svrhe. 

Naime, s 14 godina Patrik je doživio traumatično iskustvo zbog čega je odlučio ne živjeti u vjeri, i to punih 48 godina. Bio je veliki biznismen te je zarađivao milijune, a prije Nancy bio je i dva puta u braku te s bivšim suprugama dobio četvero djece. Ipak, kada su djeca odrasla, u njihovoj obitelji bilo je sve više problema zbog ovisnosti o drogama i alkoholu, a novac više nije mogao kupiti njihov mir. 

Jednom je Nancy kao dar dobila knjigu ''Poruke Gospe iz Međugorja'', za koju je ispričala kako joj u tom trenutku nije ništa značila te je knjigu dala suprugu da je baci u smeće. A onda se dogodilo nešto neočekivano

– Moj suprug otvorio je knjižicu Gospinih poruka iz Međugorja. Pročitao je jednu poruku i počeo plakati. Taj čovjek, veliki biznismen koji nije vjerovao nikome i ni u što, u tom trenutku promijenio je svoj život iz temelja – ispričala je Nancy. Sve što su dotada stvorili prodali su, preselili su se u Međugorje te su počeli graditi dvorac. 

– Više od dvije tisuće kamiona kamena do sada je ovdje ugrađeno. Kamen nabavljamo isključivo iz Međugorja, po okolnim brdima, a nešto su nam poklonili i stanovnici ovog mjesta kad bi rušili svoje stare kuće – kazao je izvođač radova. 

Brojni danas dolaze u dvorac na duhovnu obnovu, a u posljednje vrijeme tamo dolaze i Ukrajinci koji mole za mir u svojoj zemlji. Inače je otvoren za sve posjetitelje, a postao je i jedno od omiljenih mjesta za fotografiranje mladenaca. 

>> VIDEO Nijemac ogorčen cijenama u Hrvatskoj: 'Supruga, dvoje djece i ja platili smo ručak skoro 700 kuna!'

Komentara 4

NB
niko bitan
19:43 15.06.2022.

ok, di je slika dvorca?

BO
bombaatomska
11:01 15.06.2022.

Prosvjetljenje jest cilj privremenog boravka duše na zemlji.Blagoslov obitelji.

NA
najposebniji
10:35 15.06.2022.

Ima nos za biznis pa odlučio dobro unovčiti. U Kanadi milijun vrijedi manje nego Ubosni.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije