Naslovnica Vijesti Kućni ljubimci

Nakon što smo najavili kaznenu prijavu, kokoš koju je udario nogometaš 'uskrsnula' 'je

Prijatelji životinja poručuju da sam čin koji je snimljen i nadalje jednako podliježe sankcioniranju kao kazneno djelo koje obuhvaća i ubijanje i mučenje životinja, neovisno o naknadnom ''prebrojavanju'' kokoši.
08. studenoga 2019. u 14:44 10 komentara 961 prikaza
Foto: Screenshot

Nakon što je udruga Prijatelji životinja najavila podizanje kaznene prijave zbog kaznenog djela mučenja i ubijanja kokoši koje je počinio nogometaš Ivan Gazdek, plasirana je vijest da su se vlasnici kokoši iznenada dosjetili prebrojiti svoje neoznačene kokoši, stoji u priopćenju Prijatelja životinja.

SRETAN ZAVRŠETAK Neočekivan obrat: Vlasnik otkrio da je kokoš ipak preživjela udarac nogometaša

Iz Udruge kažu da unatoč prethodnom priznanju da su mrtvu kokoš pokupili, sada tvrde da nije bilo tako, nego da se kokoš sama došetala nakon što ju je nogometaš šutirao nogom i dvaput bacio o tlo, drugi put daleko preko ograde.

"Iako bi svima bilo drago da je kokoš preživjela, zaista je neobično da nakon svima jasno viđenog iživljavanja nema baš nikakve ozljede, a njezino 'uskrsnuće' dogodilo se tri dana nakon incidenta na utakmici i nakon najave kaznene prijave", kažu iz Udruge.

Prijatelji životinja poručuju da sam čin koji je snimljen i nadalje jednako podliježe sankcioniranju kao kazneno djelo koje obuhvaća i ubijanje i mučenje životinja, neovisno o naknadnom ''prebrojavanju'' kokoši.

Iz Udruge ukazuju ponovno i na problem nereagiranja na nasilje prema životinjama, i to na javnome mjestu, jer je samo sudac na utakmici primjereno reagirao uputivši igraču crveni karton, dok nitko od brojnih svjedoka na utakmici nije prijavio policiji kazneno djelo kako bi policija odmah došla, utvrdila sve činjenice i pokrenula postupak.

U kaznenoj prijavi koju su uputili Općinskom državnom odvjetništvu Prijatelji životinja naveli su da je nogometaš morao znati da tako jak udarac, koji bi ozlijedio i suigrača na utakmici, a kamoli ne malu životinju, može izazvati teške ozljede u smislu lomljenja kostiju i unutarnjih ozljeda, što može rezultirati smrću životinje u teškim mukama. Ipak, nije se zaustavljao i ustrajao je u završetku kaznenoga djela mučenja životinja nanijevši životinji nepotrebne boli i izloživši ju nepotrebnim patnjama, što snimke nedvojbeno dokazuju.

Ivan Gazdek Prijatelji životinja Prijavit će ga: Nogometašu koji je ubio kokoš prijeti zatvor, evo što kaže zakon

Prijatelji životinja uputili su i dopis Hrvatskom nogometnom savezu i zatražili da HNS nedvosmisleno osudi i sankcionira ponašanje nogometaša Ivana Gazdeka, kao i izostanak adekvatne reakcije njegova kluba.

"Naime, NK Jelengrad ne samo da neće kazniti svojeg igrača nego je na svojem profilu na Facebooku objavio sramotnu izjavu kojom brani njegov nasilni čin nazivajući ga dobrim dečkom i uspoređujući njegovo šutiranje i bacanje bespomoćne životinje s međusobnim agresivnim sukobima sportaša na terenu koje opravdava kao nešto što je „razumljivo, opravdano, u žaru borbe”. Nadalje, klub potencira nasilje na sportskim terenima tvrdnjom da ljudi koji se ne bave sportom „ne razumiju pojam 'vruća glava'” jer da razumiju „razumjeli bi zašto npr. borac udara drugog borca koji je u nesvijesti”. Iskazivanje razumijevanja za nasilno ponašanje svojeg igrača i za agresiju u sportu izazvalo je lavinu opravdanih negativnih komentara građana na FB-profilu kluba jer zakon vrijedi jednako za sve i kazneno djelo je kazneno djelo neovisno čini li ga dobar dečko, poznata osoba ili netko nepoznat", stoji u priopćenju Prijatelja životinja.

SPAR
Kako smanjiti unos šećera
Zašto osjećamo potrebu za slatkim i kako se oduprijeti tome?
 • Avatar komunikolog
  komunikolog:

  Što slijedi dalje? Hoće li ovi "prijatelji" stajati u Kauflandu i kazneno prijaviti sve kupce pilećeg filea?

 • Mrscdocmagistar:

  I kokoš ima veća prava od neređenog djeteta ,kamo ovo vodi ??

 • Mladjan:

  Koliko kokošju imaju ti famozni prijatelji životinja.