Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 126
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pobuna zatvorenika

Nakon 27 dana venezuelske vlasti ponovno zavladale zatvorom

venecuela
Reuters
14.07.2011.
u 10:26

Predsjednik Hugo Chavez putem Twittera pozdravio je kraj opsade i nazvao taj čin "primjerom poštovanja ljudskih prava“

Venezuelske vlasti uspjele su ponovno, nakon čak 27 dana pobune 1200 zatvorenika, zavladati zatvorom El Rodeo 2. Predaja zatvorenika dogodila se, javlja Guardian, tri tjedna nakon što su pripadnici Nacionalne garde silom pokušali zauzeti zatvor.

Predsjednik Hugo Chavez putem Twittera pozdravio je miran kraj opsade i nazvao taj čin "primjerom vrhunskog poštovanja ljudskih prava“ te dodao da je ovaj ustanak zasigurno povod za veliko propitivanje i samokritiku vlasti.

Pobuna u El Rodeu 2 počela je 17. lipnja kada se više od 3000 vojnika sručilo na susjedni zatvor El Rodeo 1 kako bi zaustavili bunu potaknutu smrću 22 zatvorenika nakon tučnjave suprotstavljenih bandi. Nakon upada vojske počela je pucnjava između vojske i zatvorenika. Nakon toga Nacionalna garda krenula je u El Rodeo 2, a zatvorenici su iskoristili njihovu iscrpljenost nakon borbe u susjednom zatvoru i zaskočili ih vatrenim i inim oružjima.

Ključne riječi

Komentara 1

TO
Toni50
12:46 14.07.2011.

Nakon 27 dana venezuelske vlasti ponovno zavladale zatvorom, kada če tako nešto naši heroji da odrade ? Ili generali da oslobode zatvorene heroje suborce ? Nema sloge u Hrvata to se zna \"zna se\" nigdje...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije