Naslovnica Vijesti Hrvatska

Nakon 17 godina identificirani posmrtni ostaci nestalog hrvatskog branitelja

Nakon današnje identifikacije, Republika Hrvatska putem Uprave za zatočene i nestale Ministarstva hrvatskih branitelja još traga za 1.508 nestalih osoba te posmrtnim ostacima 414 poginulih osoba
23. srpnja 2018. u 17:02 12 komentara 3713 prikaza
Tomo Medved
Foto: Dalibor Urukalović/PIXSELL

U nazočnosti ministra hrvatskih branitelja Tome Medveda i njegovog pomoćnika nadležnog za Upravu za zatočene i nestale Stjepana Sučića u ponedjeljak je na Zavodu za sudsku medicinu i kriminalistiku u Zagrebu provedena završna identifikacija posmrtnih ostataka hrvatskog branitelja nestalog u prosincu 1991.

Knin Pobuna braniteljskih udruga Ne želimo biti statisti politici na proslavi Oluje u Kninu

Posmrtne ostatke hrvatskog branitelja stradalog u Sisačko-moslavačkoj županiji završno je identificirala njegova obitelj.

Posmrtni ostaci ekshumirani su iz prikrivene grobnice na području mjesta Gračanica Šišinečka tijekom terenskog istraživanja lokacija mjesta mogućih grobnica kojeg je Uprava za zatočene i nestale provela u razdoblju od 26. do 29. lipnja 2018. na području Sisačko-moslavačke županije.

Heroj Marko Babić Heroj s Trpinjske ceste Obljetnica smrti vukovarskog heroja Marka Babića; Milas: Bio je rođeni ratnik

Izražavajući sućut obitelji, ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved istaknuo je predanost Ministarstva hrvatskih branitelja u rješavanju sudbine svih osoba nestalih tijekom Domovinskoga rata, a osobito sudbine hrvatskih branitelja koji su svoje živote ugradili u temelje hrvatske državnosti.

Ministar Medved također je pozvao sve građane na uključivanje u rješavanje sudbine nestalih hrvatskih branitelja i civila. Utvrđivanje njihove sudbine i kazneni progon odgovornih za počinjena zlodjela te trajno promicanje vrijednosti Domovinskoga rata kao temelja stvaranja i opstojnosti suverene Hrvatske države, obveza je svih mjerodavnih tijela Republike Hrvatske, rekao je.

Tomo Medved BRANITELJSKE MIROVINE Medved: Novi zahtjevi za braniteljskim mirovinama neće probiti proračun

Nakon današnje identifikacije, Republika Hrvatska putem Uprave za zatočene i nestale Ministarstva hrvatskih branitelja još traga za 1.508 nestalih osoba te posmrtnim ostacima 414 poginulih osoba, što ukupno čini 1.922 neriješena slučaja iz Domovinskoga rata.

Start VII. ultramaratona Vukovar - Srebrenica

Tomo Medved
1 / 11
Start VII. ultramaratona Vukovar - Srebrenica
Deceuninck grupa
PROIZVODNJA I EKOLOGIJA
Mogu li uspješno poslovanje na globalnom tržištu i zaštita okoliša ići ruku pod ruku? Jer kako stvari stoje, uskoro će morati
  • hotboy:

    Dragi novinaru od rata je prošlo 27 godina, a ne 17... počivao u miru hrvatski ratniče..

  • nogogaz:

    Slava njemu i svim postenim poginulim braniteljima nase domovine!

  • HRBHB:

    kamocemo disi? sindarela? ivo hrvatina? ostali leftardi mutavi,diste sada banditi