Naslovnica Vijesti Hrvatska

Medved: Novi zahtjevi za braniteljskim mirovinama neće probiti proračun

Ministarstvo u potpunosti vlada situacijom
05. srpnja 2018. u 11:18 7 komentara 229 prikaza
Tomo Medved
Foto: Marko Prpić/PIXSELL

Ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved ustvrdio je u četvrtak da novi zahtjevi za braniteljskim mirovinama neće probiti proračun sljedeće godine, te da Ministarstvo u potpunosti vlada situacijom.

Novinarima ispred Banskih dvora, koje je uoči Vladine sjednice zanimalo hoće li previše braniteljskih zahtjeva probiti proračun sljedeće godine, Medved je odgovorio kako nema bojazni od probijanja proračuna.

'Neće probiti proračun, sve dosadašnje aktivnosti i podneseni zahtjevi su u okviru projekcija koje smo radili u vrijeme dok smo radili zakon', rekao je.

Medved je prošlog tjedna komentirao povećan broj zahtjeva za braniteljskim mirovinama rekavši kako nije iznenađen brojkom od 8490 osoba, koliko ih je u zadnjih pet mjeseci zatražilo status ratnog vojnog invalida, jer je u prethodnom razdoblju odbijeno 7000 zahtjeva.

ZDRAVI I U FORMI
Kako podići trčanje na višu razinu i pri tome se ne ozlijediti

A1 izdvaja za Vas

 • Avatar kupiokrstonevidljive
  kupiokrstonevidljive:

  svaki dan sve vise i vise branitelja...

 • vorda400:

  Tvoj proračun neće probiti ali državni to je druga prića

 • fefellerunt:

  Tko koga mulja ovdje? sa jedne strane DESETLJEĆIMA se već priča kako nema dovoljno za mirovine, a ovaj priča da se neće probiti proračun. Problem je da se nikad neće napraviti poštena revizija, i ratnih puteva i medicinske dokumentacije , ... prikaži još!, jer bi onda osim priomatelja morali odgovarati i oni koji su im to dali . Sa druge strane, dijelu branitelja nije ispunjena niti jedna točka ugovora od strane države i to Medved jako dobro zna, ali za njih uopće ne brine m jer nisu brojno biračko tijelo Ipak , on jebio na čelu kadrovske sa prijatlejem Lucićem za vrijeme kad je sustav OS-a napustilo prkeo 20 000 branitelja , jer je više držao do onih koji su došli '95 i kasnije u HV od onih koji su tamo od '91-'94 , osim naravno probranih izuzetaka