Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZATRAŽEN ISTRAŽNI ZATVOR

Istraga protiv načelnika Škabrnje: Evo na što je potrošio 140 tisuća kuna

Nediljko Bubnjar
Dino Stanin/PIXSELL
17.01.2020.
u 12:20

USKOK je sucu istrage Županijskog suda u Splitu predložio određivanje istražnog zatvora protiv okrivljenika

USKOK je objavio detalje istrage zbog koje je priveo načelnika općine Škabrnja Nediljka Bubnjara

– Osnovano se sumnja da je okrivljenik, kao načelnik Općine Škabrnja, u razdoblju od 1. siječnja do 31. prosinca 2018., koristio sredstva Općine u osobne svrhe. Tako je debitnom karticom koja je izdana Općini u više navrata putem bankomata podizao gotovinu s računa Općine te je ukupno podigao najmanje 31.542,92 kune, koji novac je koristio za svoje potrebe. Osim navedenog tom je debitnom karticom u više navrata plaćao razne troškove koji nisu naslali u službene svrhe.

Naime, okrivljenik je plaćao usluge i proizvode u raznim ugostiteljskim objektima, trgovinama prehrambenom i mješovitom robom, trgovinama sportske odjeće i obuće, specijaliziranim trgovinama kožne i druge galanterije, trgovinama za najam vozila, naplatnim postajama na autocesti te na drugim prodajnim mjestima u Hrvatskoj i inozemstvu u ukupnom iznosu od najmanje 108.616,63 kune. Na opisani način sveukupno je ostvario nepripadnu imovinsku korist u od najmanje 140.159,55 kuna, za koji iznos je oštetio Općinu Škabrnja.

USKOK je sucu istrage Županijskog suda u Splitu predložio određivanje istražnog zatvora protiv okrivljenika – istaknuli su iz USKOKA.

Ključne riječi

Komentara 13

Avatar KOMENTAR
KOMENTAR
11:19 17.01.2020.

Kra de ze je ustrojem lokalne vlasti, namjerno, svako selo pretvorio u općinu, stvarajući lokalne oligarhe koji ovise o centrali i zahvalni su centrali na položajima, karticama, tajnicama, autima... Korupcija - sve po zakonu.

MA
marli
11:33 17.01.2020.

Kradezeovi općinari !

Avatar obrezani,hassan
obrezani,hassan
11:32 17.01.2020.

kako bi nasa ex -kraljica rekla to je ta hrvatska koja zna,to je to zajednistvo bez kojeg nebudemo opstali

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije