Naslovnica Vijesti Svijet

Na ovoj cesti zabranjeno je upotrebljavati pojas, a za brzinu postoje posebna pravila

Ova pravila odnose se na sezonske ceste koje idu preko smrznutog mora, gdje inače voze trajekti.
07. ožujka 2018. u 12:57 1 komentara 3616 prikaza
Cesta na zaleđenom jezeru
Foto: Thinkstock

Dok se na većini cesta nalazi znak za najveću dopuštenu brzinu, u Estoniji postoje ceste sa srednjom granicom brzine.

Sudar na DC8 Kiša se smrzava na tlu Težak sudar šlepera, autobusa, ralice i nekoliko auta! Nesreća i na obilaznici

To znači da na tim cestama ne smijete voziti između 25 i 40 kilometara na sat već brže ili sporije. Zanimljivo je i da je zabranjeno upotrebljavati sigurnosni pojas.

Ova pravila odnose se na sezonske ceste koje idu preko smrznutog mora, gdje inače voze trajekti. Debljina leda dovoljna je da se po njemu voze automobili, no uz uvjet da ne voze brzinom između 25 i 40 kilometara na sat, piše Guardian.

U suprotnom automobil koji se dovoljno dugo kreće nedopuštenom brzinom može proizvesti val nalik na pramčani val, što bi moglo dovesti do pucanja leda. Upravo iz tog razloga zabranjeno je koristiti se sigurnosnim pojasom kako bi što prije mogli napustiti vozilo.

Pogledajte i galeriju: Ovo je 10 najružnijih automobila svih vremena

Cesta na zaleđenom jezeru
1 / 11
10. Citroën Ami 6: Citroëni tog vremena bili su nekonvencionalni, pa i čudni, ali i dalje zanosni (DS) ili dražesni (2CV). S Amijem 6 ipak su otišli malo predaleko i ušli na teritorij nepotrebno bizarnog i ružnog. Naravno, zašto automobil ne bi izgledao poput žabe kojoj je netko stao na glavu? Nasljednik Ami 8 malo je ublažio stvar.
Srbija Kaos u Srbiji Ljudi su gladni i žedni, a sve im je hladnije jer auti ostaju bez goriva poledica ZIMSKO VRIJEME Led okovao Vukovar - građani preko obuće navukli čarape LEDENI VAL Zbog jakog vjetra na Zavižanu osjet hladnoće -43 º C, zaledilo se more u Tisnom
Putokaz za najljepše plaže na Pagu
Najljepše plaže na Pagu
Istražite koje su najljepše plaže i pronađite one koje će vam najbolje odgovarati

A1 izdvaja za Vas

  • nogogaz:

    dragi novinar, ovo nije cesta. to je isto, kao da bi se prirodna rupa di bi živa beskućnik nazvala kućom. Cesta je izraz za izgrađenu konstrukciju, kao što je kuća nešto što je izgrađeno. Ne može biti ni šator kuća ali more biti dom.