Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 165
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
neobična ograničenja

Na ovoj cesti zabranjeno je upotrebljavati pojas, a za brzinu postoje posebna pravila

Cesta na zaleđenom jezeru
Foto: Thinkstock
07.03.2018.
u 12:57

Ova pravila odnose se na sezonske ceste koje idu preko smrznutog mora, gdje inače voze trajekti.

Dok se na većini cesta nalazi znak za najveću dopuštenu brzinu, u Estoniji postoje ceste sa srednjom granicom brzine.

To znači da na tim cestama ne smijete voziti između 25 i 40 kilometara na sat već brže ili sporije. Zanimljivo je i da je zabranjeno upotrebljavati sigurnosni pojas.

Ova pravila odnose se na sezonske ceste koje idu preko smrznutog mora, gdje inače voze trajekti. Debljina leda dovoljna je da se po njemu voze automobili, no uz uvjet da ne voze brzinom između 25 i 40 kilometara na sat, piše Guardian.

U suprotnom automobil koji se dovoljno dugo kreće nedopuštenom brzinom može proizvesti val nalik na pramčani val, što bi moglo dovesti do pucanja leda. Upravo iz tog razloga zabranjeno je koristiti se sigurnosnim pojasom kako bi što prije mogli napustiti vozilo.

Pogledajte i galeriju: Ovo je 10 najružnijih automobila svih vremena

Cesta na zaleđenom jezeru
1/11

Komentara 1

NO
nogogaz
17:16 07.03.2018.

dragi novinar, ovo nije cesta. to je isto, kao da bi se prirodna rupa di bi živa beskućnik nazvala kućom. Cesta je izraz za izgrađenu konstrukciju, kao što je kuća nešto što je izgrađeno. Ne može biti ni šator kuća ali more biti dom.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije