Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 192
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Očuvanje stabilnosti ili nova prijetnja miru u regiji

Na granici s Kosovom Srbija otvorila najveću vojnu bazu

Boris Tadić
Reuters
24.11.2009.
u 08:52

Tadić je na otvaranju najveće vojne baze u Srbiji izjavio kako Srbija nikad neće odustati od očuvanja teritorijalnog integriteta i suvereniteta na Kosovu.

Na brdu Cepotina kod Bujanovca, u blizini granice s Kosovom otvorena je jučer najveća vojna baza u Srbiji pod nazivom "Jug".

Otvorenju je prisustvovao cijeli srbijanski državni vrh, a predsjednik Srbije Boris Tadić tom je prilikom kazao kako svi građani koji žele mir i stabilnost u regiji i najbolje međunarodne odnose trebaju biti zadovoljni otvaranjem baze "Jug". Oni pak koji ne žele mir i svi koji se bave organiziranim kriminalnom ne trebaju biti zadovoljni, rekao je Tadić.

Zanimljivija je pak Tadićeva izjava kako će nova baza biti jedan od ključnih doprinosa za pripremu vojnika za međunarodne misije, no i kako Srbija ima dva ključna strateška cilja, ulazak u Europsku uniju te očuvanje teritorijalnog integriteta i suvereniteta na Kosovu. Naglasio je kako Srbija nikada neće odustati od ta dva cilja.

U kontekstu tih izjava izgradnja najveće vojne baze upravo u blizini granice s Kosovom ostavlja dojam kako Srbija u budućnosti možda razmišlja i o pokušaju vraćanja Kosova vojnim putem.

Komentara 392

MA
Mayhaelo
17:58 24.11.2009.

A kako to da će tako skoro u EU?!

OB
-obrisani-
19:46 24.11.2009.

Kod vas odemo samo na fiš kod Bandike. Kruh ponesemo iz Hrvatske.

OB
-obrisani-
12:37 24.11.2009.

Cvrčak, vjera se ne dokazuje neraspadljivošću već jednom dubinom shvaćanja unutarnjeg stanja svakog pojedinca i njegov intiman odnos prema onome koga vidi kao duhovnu i neograničenu dimenziju ljubavi i mira.....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije