Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 133
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HDZ - SDP

Mršiću je vojarna u lošem stanju - valjda se sad ne izvlači

'04.02.2011., Koprivnica - HV je Gradskoj upravi predao bivsu vojarnu Ban Krsto Frankopan. Grad je na to cekao tri godine. Na fotografiji su predstavnici MORH-a s gradonacelnikom Zvonimirom Mrsicem (p
'Marijan Susenj/PIXSELL'
10.02.2011.
u 10:30

Kampus bez kadrova nemoguća je misija. Neka Mršić napokon objasni kako sve to skupa misli realizirati - zatražio je šef gradskog HDZ-a Damir Felak

Koprivnički HDZ, donedavno najveći oponent ambicioznoj SDP-ovoj ideji da na mjestu bivše vojarne, nedavno predane na raspolaganje gradskoj upravi, nikne sveučilišni kampus za nekoliko tisuća studenata, jučer je priopćio kako sada daje "punu potporu" tome projektu te kako ga smatra "prioritetnim".

"Lik i djelo"

Potporu kampusu, do koje je došlo godinu i nešto dana nakon što je s pozicije političke moći sišao bivši potpredsjednik Vlade Damir Polančec, koji je bio stopirao predaju vojarne u gradske ruke, HDZ daje iznimno oprezno.

"Smatramo da je prijenos ovih nekretnina vrijednih više od 100 milijuna kuna pokazatelj da HDZ i predsjednica Vlade Jadranka Kosor vode brigu o ravnomjernom razvoju Hrvatske bez obzira na političku situaciju u sredini u koju se ulaže. Vjerujemo da bi do ove odluke došlo mnogo ranije da su gradske vlasti bile kooperativnije i manje fokusirane na promociju lika i djela gradonačelnika, koji se sad predstavlja kao da je on sam gradu poklonio vojarnu." - piše u jučerašnjemu priopćenju koje je potpisao Damir Felak, šef gradskog HDZ-a.

Tko, gdje, kako...

Zabrinjava ga Mršićeva konstatacija pri preuzimanju vojarne da je objekt u lošem stanju. To se, priopćava, znalo još kada je vojska odlazila.

"Nadamo se da ovo neće gradonačelniku biti izgovor za otezanje realizacije projekta, već da će se projekt nastaviti najavljenim tempom. Očekujemo da će zajedno sa svojim suradnicima i različitim agencijama ispuniti obećanje o preko 7000 studenata do sljedećih lokalnih izbora." - piše U HDZ-ovu priopćenju.

Ta stranka također upozorava kako je mnogo nepoznanica u vezi s osnivanjem kampusa, od toga da se uopće ne zna koji bi sve studiji trebali biti zastupljeni, pa do toga da SDP-ova vlast nije otkrila što namjerava učiniti sa sadašnjom veleučilišnom zgradom.

– Kampus bez kadrova nemoguća je misija – tvrdi Felak i poziva Mršića da javnosti objasni kako, zapravo, misli osnovati kampus.

Ključne riječi

Komentara 8

BO
boraczapravdu
14:31 10.02.2011.

Prema svemu do sad kaj radi ovaj felak..pa ljudi mji pa taj čovijek je bio na LOBOTOMIJI... pet puta su ga izbacivali iz HDZ- i 3 puta vračali..pa nije mi jasno pa kako vi HDZ-ovci možete njegovo ime zaokružiti uopćee više na onim vašim saborima. Dajte si nađite neke nove ljude..vjerujem da postoji neki pametniji za tu funkciju, koji zna složiti 2-3 pametne rečenice, a ne ovaj felak koji bogec više ni sam nezna na kojoj je strani, u kojoj stranci i za koga se uopće on bori, a uvjeljivo nikad nezna protiv koga se bori. Birat takve ljude je bacanje glasova, ili pišanje u vjetar.

SL
slatkica
14:48 10.02.2011.

Slušam gradonačelnika danas na radiju o ovome: voditeljica pita - Odkud novci za financiranje projekta? a naš Mrle ko iz topa - Po to je vrlo neozbiljno pitanje, odgovorit ću jedino ako to bude zanimalo građane i ako me oni pitaju. Ja neznam zbilja nikog koga bi zanimalo otkud novci, lova je u životu tak i tak manje bitna. ha ha ha ha ha

AB
abendblatt
12:06 10.02.2011.

Mrsic je vec angazirao Mesica, Mesic ce predavati o NOB-u1940-1945.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije