Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 176
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Obveze u Vladi

MORH se oglasio: Ministar Krstičević ne boji se odlaska u BiH, to što ne ide u Sarajevo nema veze s aktualnim događajima

damir krstičević
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
07.11.2016.
u 13:46

U Sarajevu umjesto njega ide pomoćnik ministra za obrambenu politiku Nikola Brzica.

Ministarstvo obrane (MORH) potvrdilo je danas da ministar Damir Krstičević neće sudjelovati na sastanku srednjoeuropskih ministara obrane u Sarajevu, ali je ustvrdilo da to nema veze s aktualnim događajima u BiH, već s trenutnim obvezama u Vladi, gdje se razgovara o proračunu za sljedeću godinu.

Umjesto njega na sastanku ministara obrane Srednjoeuropske obrambene suradnje (CEDC) koji se u ponedjeljak i utorak održava u Sarajevu sudjelovat će pomoćnik ministra za obrambenu politiku Nikola Brzica.

Ministar se ne boji odlaska u BiH

Napominjući kako je riječ je o uobičajenoj proceduri kada ministra u slučajevima prioritetnijih obveza mijenja pomoćnik nadležan za pojedino područje, MORH prenosi riječi ministra Krstičevića kako se "ne boji se odlaska u Bosnu i Hercegovinu" te da će "u narednom periodu sigurno i tamo odlaziti".

"Moj ratni put kao i pripadnika Četvrte gardijske brigade apsolutno je čist i na to sam iznimno ponosan. Smatram da politikantska zlouporaba pravosuđa u svrhu zastrašivanja Hrvata u BiH i destabilizacije RH, nisu potezi koji doprinose razvoju dobrosusjedskih odnosa", kazao je.

Naglašavam da je „Južni potez“ bila briljantna vojna operacija koja je donijela mir na tom području ”, istaknuo je hrvatski ministar obrane, a prenosi MORH.

Neki mediji izvijestili su kako ministar obrane ne odlazi u Sarajevo zbog trenutne situacije i uhićenja desetorice pripadnika HVO-a u Orašju te navode kako je i sam premijer Andrej Plenković tražio od Krstičevića da u ovom trenutku ne ide u Sarajevo.

Komentara 15

NE
Neonacionalist
14:09 07.11.2016.

Bolje da nisu ništa izjavljivali nego li ovako nemušto opravdavali ministarov izostanak kad je i pticama na grani jasno da ne ide zbog mogučeg uhičenja jer se nalazi na tamošnjim optužnicama , a u BIH će se pojaviti jedino akoo u međuvremenu dobiju garancije od Sarajeva da ga neće hapsiti a kojih zasad očigledno nema.

DU
Deleted user
14:55 07.11.2016.

Službene politike dva mnogobrojnija naroda BiH vode specijalni rat protiv ono malo Hrvata što je ostalo, a time destabiliziraju i državu Hrvatsku , narod jedne zemlje nije niti može biti suveren bez teritorija...priče iz Hrvatske o jednakopravnosti su priče izvedenice bratstva i jedinstva etc....etc

ZD
zdepar
15:00 07.11.2016.

niste pomislili da je on možda častan čovjek koji ne može glumiti da je sve u redu, i smješkati se licemjernim "partnerima" koji najradije rade iza leđa

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije