Naslovnica Vijesti Svijet

Morales Papi savjetovao žvakanje kokina lišća protiv stresa

Za vrijeme polusatnog razgovora u knjižnici Apostolske palače, bolivijski predsjednik i argentinski Papa razgovarali su o "aktualnoj socijalno-ekonomskoj situaciji" u Boliviji, stoji u priopćenju Vatikana.
15. travnja 2016. u 16:20 7 komentara 461 prikaza
Papa Franjo primio predsjednika Bolivije Evu Moralesa
Foto: ©VATICAN POOL/Milestone Media/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/6

Bolivijski predsjednik Evo Morales u petak je tijekom audijencije kod pape Franje u Vatikanu, Svetome Ocu sugerirao da žvače listove koke poput Indijanaca koji žive u bolivijskim Andama.

"Ja žvačem listove koke svakodnevno i to mi čini dobro. Preporučujem i vama, pomoći će vam da se lakše nosite s ubrzanim načinom života", rekao je Morales Bergogliu pred prisutnim novinarima.

Za vrijeme polusatnog razgovora u knjižnici Apostolske palače, bolivijski predsjednik i argentinski Papa razgovarali su o "aktualnoj socijalno-ekonomskoj situaciji" u Boliviji, stoji u priopćenju Vatikana. Morales, koji se zalaže za dekriminalizaciju upotrebe kokina lišća, podsjećajući da je to dugogodišnja tradicija Indijanaca iz Andskih kordiljera, Papi je poklonio tri knjige o blagotvornom i ljekovitom djelovanju ove biljke.

Ovo je treći susret dvojice čelnika. Papa je Moralesa već jednom primio u Vatikanu, a prije manje od mjesec dana susreli su se u Boliviji kada je Papa bio na južnoameričkoj turneji.

Papa Franjo primio predsjednika Bolivije Evu Moralesa | Autor : ©VATICAN POOL/Milestone Media/PIXSELL Foto: ©VATICAN POOL/Milestone Media/PIXSELL

>> Hrvatski biskupi birani su po novim pravilima

smoker box
SAVRŠENA AROMA
Nedostaje vam onaj karakterističan miris dimljenja, a ne želite se odreći komfora plinskog roštilja?

A1 izdvaja za Vas