Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 124
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Mons. M. Srakić u posjetu Osijeku: Svađajte se, a odluke donosite pravedno

05.02.2009.
u 17:03

Obavljajući kanonsku vizitaciju nadbiskup Osječko-đakovački mons. dr. Marin Srakić sa svojim je suradnicima iz Župe svetih Petra i Pavla razgovarao s predstavnicima Gradske četvrti Gornji grad koji su ga upoznali s problemima i perspektivama ovoga dijela Osijeka u kojemu živi 25 tisuća stanovnika i u kojemu je smještena osječka Konkatedrala.

– Samo smo središte grada, a najviše socijalnih slučajeva živi baš ovdje. Imamo i velikih komunalnih problema za čije rješavanje smo ove godine iz Proračuna Grada Osijeka dobili 750 tisuća kuna – kazao je mons. Srakiću predsjednik GČ Gornji grad Ivica Završki, dodajući da su 80 posto stanovnika tog dijela grada katolici, ali da se izuzetno dobro slažu s ljudima drugih vjeroispovijesti.

Završki je nadbiskupa upoznao i s političkom situacijom GČ Gornji grad, ponosno ističući da u Vijeću zasjedaju pripadnici svih političkih stranki.

– Ne morate se uvijek slagati. Svađajte se slobodno. Ja sam za svađu, ali odluke donosite pravedno – kazao je nadbiskup Marin Srakić, naglasivši da je diskusija i rasprava ključ za donošenje dobrih odluka koje se tiču “običnog” čovjeka. Kako je dodao, građani su zadovoljni samo onda kada mogu mirno živjeti i sigurno planirati svoju budućnost.

Istaknuo je i da je tolerancija jako važna te da politički čelnici trebaju surađivati zbog mira i zadovoljstva građana, što bi trebao biti osnovni cilj svih njih. Čelnici GČ Gornji grad poklonili su nadbiskupu monografiju Osječko-baranjske županije i kupinovo crno vino, a on njima nekoliko knjiga povijesnog karaktera.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije