Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zadnji dan kampanje

Holy gulila krumpire i zapalila lulu mira

Mirela Holy
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/6
06.11.2015.
u 13:50

- ORaH je silno održiva i čvrsta biljka, bez obzira koliko se god trudili uništiti je, neće im to uspjeti - kazala je Holy

Predsjednica ORaH-a Mirela Holy posljednjeg dana kampanje za parlamentarne izbore u centru Zagreba gulila je krumpire kako bi ukazala na slabosti pravog sustava koji optužene za korupciju osuđuje na društveno koristan rad. 

Ustvrdila je kako sve stranke kradu njihove ideje predstavljajući ih kao svoje, te naglasila kako su Hrvatskoj nužno potrebne reforme pravosuđa, javne uprave i teritorijalnog ustroja kao preduvjet za druge reforme, a njihovo provođenje, istaknula je, bit će uvjet te stranke za podršku eventualnoj manjinskoj vladi. Holy je s članovima stranke i kandidatima na listi zapalila simoboličnu lulu mira kako bi istaknula zalaganje stranke za potpunu liberalizaciju i legalizaciju konoplje, a gulila je i krumpir kako bi tim performansom upozorila na loše pravosudne odluke.

Svjetlosnim godinama ispred SDP-a

Novinare je zanimalo kako će se, ako uđu u Sabor, ponašati ako o njihovom glasu bude ovisilo sastavljanje nove Vlade, a Holy je pritom izrazila nezadovoljstvo odnosnom medija koji, kako je rekla, ORaH od početka "predstavljaju samo u odnosu na SDP". "Mi smo svojim djelovanjem pokazali da smo kilometrima, da ne kažem svjetlosnim godinama, ispred SDP-a i svih drugih stranaka u Hrvatskoj. Jedina smo programska stranka. Svi nas kopiraju, kradu, bezočni su u tome, prisvajaju naše ideje i govore da su njihove", ustvrdila je.

Ponovila je da koalicija s SDP-om "ne dolazi u obzir". "Jedini način da sjednemo s lijevom opcijom za stol je samo ako će o nama ovisiti raspisivanje novih izbora", rekla je te naglasila kako bi se u tom slučaju morala i mogla dogovorilti isključivo i samo programska suradnja. "Ključne reforme se moraju provesti. A mi ne planiramo ulaziti ni u kakvu koaliciju, nego, ako se postigne programski dogovor, podržati u Saboru manjinsku vladu", poručila je. Ključnim reformama Holy ističe temeljite reforme pravosuđa, javne uprave i teritorijalnog ustroja. Tim se reformama,  kaže, može dobiti instrument za provedbu svih drugih potrebnih reformi. Na nužnost reforme pravosuđa ukazala je guljenjem krumpira budući da su, kako je rekla, u Hrvatskoj mnogi političari dobili kazne, ali nisu završili u zatvoru već su samo gulili krumpir.

Zapalivši simbolične lule, Holy je s članovima stranke upozorila na dvogodišnju neuspješnu borbu ORaH-a za liberalizaciju i legalizaciju konoplje. "Nažalost, još uvijek je dozvoljen njezin uzgoj samo za prehrambene svrhe, odnosno korištenje sjemena, a ne može se koristiti cijela biljka", objašnjava. Lakrdijom je nazvala pravilnik o uporabi konoplje u medicinske svrhe kazavši kako se njime "išlo u susret farmaceutskim lobijima".  "Marihuana nije legalizirana za medicinske svrhe i građani kojima je ona potrebna kako bi se nosili s bolešću ne smiju uzgajati konoplju", dodala je te poručila kako će se i dalje zalagati za legalizaciju i liberalizaciju konoplje.

Holy je danas bila i u Velikoj Gorici gdje je, ispred zgrade gdje je osnovan velikogorički ogranak stranke, posadila sadnicu oraha, piše cityportal.hr

Jedina programska stranka

- ORaH je silno održiva i čvrsta biljka, bez obzira koliko se god trudili uništiti je, neće im to uspjeti - kazala je tom prilikom Holy i naglasila da je su oni jedina programska stranka u Hrvatskoj potkrijepivši to činjenicom da su u dvije godine postojanja "napravili 40 različitih programsko-političkih dokumenata". 

- Smatramo kako je nužno napraviti reforme javne uprave, pravosuđa i teritorijalnog ustroja, dok u gospodarstvu Hrvatska ima najviše potencijala u energetici, proizvodnji hrane, energetici, zelenim industrijama, vodnom i IT sektoru - kazala je Holy. 

>>ORaH: HRT je otkazao sučeljavanje pod direktivom Zorana Milanovića

>>Prgomet: I HDZ i SDP trebaju biti opozicija; Miljenić: Vi ćete nam biti partner, Prgomet: Ne, nećemo!

Komentara 4

BA
barbaizamerike
14:45 06.11.2015.

zapalila lulu mira?neka samo pusi

KA
KaNiDora
14:23 06.11.2015.

cirkusantica.. nula bodova

FI
Fisherman
10:44 07.11.2015.

Pa za drugo ni nije vec da guli krumpir.....samo vise bi je cijenio da guli krumpir u nekoj puckoj kuhinji nego pred kamerama.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije