Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 127
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ILEGALNI ULAZAK

Migranti ušli u taksi u Slavonskom brodu, potez vozača sigurno ih je razljutio

Ilustracija
Ivica Galovic/PIXSELL
16.10.2023.
u 14:10

Policijski službenici protiv svih četvero stranih državljana podnose kaznenu prijavu i za kazneno djelo Krivotvorenje isprava - stoji u priopćenju policije.

Vozač taksija primio je u subotu u prijepodnevnim satima u Slavonskom brodu četiri osobe za koje je posumnjao kako su ilegalno ušli u Hrvatsku. Kako su ga tražili usluge prijevoza vozač ih je odlučio odvesti u policijsku postaju. Policija je odmah preuzela strance i provela istraživanje te je utvrđeno kako su ilegalno ušli u zemlju.  

- Prilikom postupanja, strani državljani su policijskim službenicima predočili Rješenja o povratku – na kojima je pisalo da su izdana od PU brodsko-posavske, a za koje je utvrđeno da su krivotvorena. Nadalje, kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da su nezakonito ušli u Republiku Hrvatsku preko rijeke Save iz Bosne i Hercegovine.

VEZANI ČLANCI

Također je utvrđeno da je jedan od stranih državljana počinitelj kaznenog djela Protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazumu, jer je iz koristoljublja, za unaprijed dogovoren novčani iznos pokušao prokrijumčariti navedene osobe do Savezne Republike Njemačke. Policijski službenici protiv svih četvero stranih državljana podnose kaznenu prijavu i za kazneno djelo Krivotvorenje isprava - stoji u priopćenju policije.

VIDEO Incident u Splitu: Muškarac namjerno uništavao automobil s kolicima

Komentara 1

DU
Deleted user
17:43 16.10.2023.

Sudac:"Gospodo ilegalni migranti, zbog nedopuštenog prelaska granice osuđujemo vas na..."."Mi tražimo azil!"."...besplatnu zdravstvenu zaštitu, osiguran smještaj, plaćene troškove uzdržavanja i legalan status!"

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije