Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Maturant iz Imotskog ukrao kolegin rad iz likovnog!

Riječ je o Gimnaziji "Dr. Mate Ujević" koja ima videonadzor u učionicama. Počinitelja nije bilo teško pronaći. Poništeni su mu ispiti i kazneno je prijavljen
08. lipnja 2011. u 13:11 1 komentara 24 prikaza
imotski
Foto: Leonard Ninčević/PIXSELL

Jedan je maturant Gimnazije "Dr. Mate Ujević" iz Imotskoga nakon ispita iz likovne kulture na državnoj maturi otuđio rad drugog učenika. Krađa je primijećena odmah nakon ispita, 27. svibnja, kada je izbrojen jedan rad manjka u odnosu na broj učenika.

Ravnatelj Ante Trutin prijavio je slučaj policiji. Riječ je o školi u kojoj je prošle školske godine postavljen videonadzor u učionicama pa je pregledom snimki počinitelj vrlo lako i brzo otkriven.

Ispitni je rad pronađen i vraćen u školu, a počinitelj, inače odličan učenik, svoju će neslanu šalu, o kojoj je najvjerojatnije riječ, skupo platiti. Kazneno je prijavljen Općinskom državnom odvjetništvu za mladež u Splitu. I ne samo to. Poništavaju mu se rezultati s ispita državne mature koje je položio, a ponovno će ih moći polagati tek sljedeće godine. Kad je riječ o učeniku čiji je rad otuđen, zaključeno je kako ne snosi nikakvu odgovornost za krađu i neće biti sankcioniran.

Potres koji je pogodio Zagreb uzrokovao veliku štetu u Đorđićevoj ulici
10 PITANJA O POTRESIMA
Što znači kad je dva dana mirno, a onda cijelu noć tutnje mali potresi?
Imunitet – snaga svakog organizma
PROMO
Imunitet – snaga svakog organizma
  • gulag:

    Hej, di je moj komentar ovdje??? Bio je jedini !!!