Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Državna matura

Maturant iz Imotskog ukrao kolegin rad iz likovnog!

imotski
Leonard Ninčević/PIXSELL
08.06.2011.
u 13:11

Riječ je o Gimnaziji "Dr. Mate Ujević" koja ima videonadzor u učionicama. Počinitelja nije bilo teško pronaći. Poništeni su mu ispiti i kazneno je prijavljen

Jedan je maturant Gimnazije "Dr. Mate Ujević" iz Imotskoga nakon ispita iz likovne kulture na državnoj maturi otuđio rad drugog učenika. Krađa je primijećena odmah nakon ispita, 27. svibnja, kada je izbrojen jedan rad manjka u odnosu na broj učenika.

Ravnatelj Ante Trutin prijavio je slučaj policiji. Riječ je o školi u kojoj je prošle školske godine postavljen videonadzor u učionicama pa je pregledom snimki počinitelj vrlo lako i brzo otkriven.

Ispitni je rad pronađen i vraćen u školu, a počinitelj, inače odličan učenik, svoju će neslanu šalu, o kojoj je najvjerojatnije riječ, skupo platiti. Kazneno je prijavljen Općinskom državnom odvjetništvu za mladež u Splitu. I ne samo to. Poništavaju mu se rezultati s ispita državne mature koje je položio, a ponovno će ih moći polagati tek sljedeće godine. Kad je riječ o učeniku čiji je rad otuđen, zaključeno je kako ne snosi nikakvu odgovornost za krađu i neće biti sankcioniran.

Komentara 1

Avatar gulag
gulag
00:06 09.06.2011.

Hej, di je moj komentar ovdje??? Bio je jedini !!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije