Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MARIO MAMIĆ

Lažni Dudu prisilio ga da položi pet milijuna kuna

mario mamić
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/18
17.12.2015.
u 19:50

U zemljišnim knjigama stoji da je zabilježbu na Šikićevu kuću stavio Eduardo da Silva iz Maksimirske 128, što je adresa GNK Dinama

Mario Mamić danas je nakon gotovo mjesec dana izašao iz istražnog zatvora u Remetincu, i to nakon što je došlo do obrata u vezi s njegovom jamčevinom.

Upisana zabilježba

Naime, mlađi Mamić danas je na račun suda ipak odlučio uplatiti malo manje od pet milijuna kuna (dan prije je uplatio 430.000), a učinio je to nakon što se zakomplicirao upis sudske hipoteke na 6,5 milijuna kuna vrijednu kuću Božidara Šikića, direktora NK Lokomotive. Stoga je obrana mlađeg Mamića danas najprije zatražila zamjenu jamstva, što im je sud odobrio, a zbog čega su se na to odlučili, objasnio je Mamićev odvjetnik Čedo Prodanović.

– U zemljišnim knjigama nad nekretninom u Šikićevu vlasništvu pojavila se zabilježba spora pa ta kuća više nije bila pogodna za jamčevinu. Zabilježbu je stavila fantomska osoba koja se potpisala kao Eduardo da Silva, a iz svega se vidi da je to izmišljena plomba jer je da Silva u Brazilu – kazao je Prodanović.

Ono što je u cijeloj priči posebno zanimljivo jest činjenica da u zemljišnim knjigama zaista stoji da je plombu stavio Eduardo da Silva, s adresom stanovanja u Maksimirskoj 128. Za one koji ne znaju, to je adresa GNK Dinama, pa je lako moguće da se netko odlučio na pomalo ružan način poigrati Marijem Mamićem. Tko, zasad je nepoznanica i vjerojatno posao za policiju, a odvjetnik Ivica Crnić, koji inače zastupa da Silvu u sporovima s Mamićem, kaže kako o spornoj zabilježbi na Šikićevu nekretninu ne zna ništa.

– Eduardo je zaprepašten činjenicom da je netko lažno iskoristio njegovo ime. Ni on ni ja nemamo veze s tim. Eduardo traži da Državno odvjetništvo utvrdi tko je to učinio. Trebalo bi hitno otići na sud i uzeti otiske prstiju sa spisa. To je učinio netko tko očito želi naštetiti Mamićima. Mi se borimo poštenim sredstvima – rekao je Crnić.

Da Silva je preko svog odvjetnika poručio i to kako mu direktor Lokomotive nije ništa dužan niti mu pada na pamet tužiti ga.

Ne smiju napustiti Zagreb

I tako, kada je zavrzlama oko jamčevine riješena, mlađi Mamić je izašao iz Remetinca, a zidine zagrebačkog zatvora na kraju grada danas je napustio i Sandro Stipančić, i to nakon što je odluka o njegovoj jamčevini postala pravomoćna. On je kao jamstvo u zamjenu za četiri milijuna kuna založio nekretninu, a USKOK se na tu odluku nije žalio, pa je odluka odmah postala pravomoćna. I Mario Mamić i Stipančić će na slobodi imati restrikcije jer obojica ne smiju napuštati boravište, tj. Zagreb, a neće smjeti komunicirati ni s nekim svjedocima. Što se tiče Zdravka Mamića, USKOK se danas žalio na odluku o njegovoj jamčevini, a za Igora Krotu sutra će tražiti produljenje istražnog zatvora. 

>>  Mario Mamić uplatio novac, hipoteka nije upisana

Komentara 21

SO
srecko.orsulic123
21:24 17.12.2015.

Javni biljeznici sami prevaranti a gdje je USKOK spava ????

MH
mrtav-hladan
15:26 17.12.2015.

pitanje glasi dali onaj tko je pošten i nema treba biti zavidan lopovu koji je pokrao ili bi lopov trebao vratit ono sto je pokrao i strpati ga u zatvor Ovdje na ovom portalu ima dosta onih koji su udareni mokrom krpom pa glavi i. zamjenili su. teze ...

Avatar niwrad
niwrad
13:53 17.12.2015.

Svaki postavljač pitanja: "Od kud mu lova" prvenstveno je zavidan, a nekakav implicitni apel na "ilegalne aktivnosti" je zgodan psihološki alibi za tu zavist. Kao, "ja nemam pare ali sam bar pošten".

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije