Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ČAKOVEC

Manekenke Modnom zonom uljepšale Porcijunkulovo

'02.08.2010., Cakovec- Modnom revijom i raznim sadrzajima zavrsilo Porcijunkulovo 2010. Photo: Vjeran Zganec-Rogulja/PIXSELL'
Foto: 'Vjeran Zganec-Rogulja/PIXSELL'
1/3
02.08.2010.
u 17:30

Modna revija održana je na čakovečkom Trgu republike. - Za mene je ovo novo iskustvo, revija stopljena s narodom - komentirao je Neven Ciganović

– Baš mi je slatko bilo nositi trudničku kreaciju. Ali ne bih još dijete. Premda bih se, da se dogodi, brzo ufurala. Ali slobodna sam, nemam nikog, čekam princa na bijelom konju – izjavila je bivša misica Aleksandra Grdić nakon Modne zone na čakovečkom Trgu Republike, koja je održana u sklopu Porcijunkulova.

Za cijelu obitelj

Najveća i najpoznatija međimurska manifestacija u četiri je dana doslovno ispunila čakovečku jezgru i park. Čitave obitelji satima su šetale jezgrom, a za svakoga se našlo ponešto. Od poznatih langoša, licitarskih srca, mesa z tiblice, lunaparka ili jahanja međimurskih ponija za najmlađe do brojnih koncerata.

- Međimurci su sjajni ljudi, baš sam napunila baterije. I odličnu klopu nude, purica, meso z tiblice... – pohvalila ih je A. Grdić. Manekenke je promatrao i nezaobilazni Neven Ciganović.

- Ovo je bilo sasvim drugačije. Nikad još nisam bio na reviji na gradskom trgu, stopljen s ljudima. Pijuckao sam i promatrao sve iz posljednjeg reda, iz neke sasvim druge perspektive. Kreacije su namijenjene širokim masama, u trendu i upotrebljive. I jako pristupačne, što je važno u ova vremena – rekao je Ciganović. Modna zona platforma je za predstavljanje kolekcije modnih kuća i dizajnera iz sjeverozapadne Hrvatske. Angel je predstavio kolekciju jesen-zima, inspiriranu "romantičnim Parizom". Neckermann je ponudio kreacije za modernu poslovnu ženu, Galko modne torbice, a Bellezza je "ispričala svoju priču u bijelom", kaže organizatorica Modne zone Erna Žganjar.

Prvi put četiri dana

Inače, središnji događaj Porcijunkulova bila je jučerašnja procesija Gospe od Anđela na Franjevačkom trgu, a za zatvaranje, uz vatromet, Turistička zajednica pozvala je poznatog pjevača Marijana Bana.

- Prvi put Porcijunkulovo je trajalo četiri dana. I jako je dobro posjećeno. Proširili smo priču izvan Međimurja. Svake godine sve je više izlagača (ove godine 80) i programa (30) – kaže Ivana Maltar, direktorica Turističke zajednice Čakovca.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije