Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UVJETNO OSUĐEN

Majku udarao nogama i prijetio joj: Rascopat ću ti glavu! Ja ću u zatvor, a ti u grob!

Nasilje u obitelji
Foto: Dubravka Petric/PIXSELL
1/2
26.10.2023.
u 10:04

– Žao mi je zbog toga što sam napravio. Želim se liječiti od ovisnosti. Neću više činiti kaznena djela. Želim studirati i raditi kako bih mogao pomoći majci – kazao je na suđenju 30-godišnjak

–  J.... ti bog majku, zapamtit ćeš što mi ne daš novce... Đubre si i nikakva majka, slobodno odi na policiju – urlao je i prijetio 30-godišnjak dok je rukama i nogama udarao svoju majku. Događalo se to od prosinca 2021. do lipnja 2022. u stanu u kojem su zajedno živjeli, a 30-godišnjaka se teretilo i da je majku hvatao za vrat, govorio joj da će dobiti batine, udarao je nogom, nogom udarao po krevetu... Osim toga, prijetio joj je višestruko i nakon lipnja 2022. pa joj je u ožujku 2023. vikao:

– Rascopat ću ti glavu, nećeš ti mene ucjenjivati da se liječim na silu. Moraš mi dati novce!

Nakon tih prijetnji 30-godišnjak je ipak otišao u bolnicu Vrapče gdje je imao zakazan pregled, a kada se kasnije tog dana vratio kući, ponovno je prijetio majci da će je udariti nogom u glavu.

VEZANI ČLANCI: 

– Ja ću ići u zatvor a ti u grob! – vikao je, psujući i prijeteći te tjerajući majku iz kuće. Zbog svega navedenog, 30-godišnjak je optužen za dvije prijetnje i nasilje u obitelji i na koncu je nepravomoćno osuđen na jedinstvenu uvjetnu kaznu od godine i dva mjeseca zatvora uz rok kušnje od tri godine. Izrečena mu je i sigurnosna mjera obaveznog liječenja od ovisnosti o drogama u trajanju od tri godine.

U svojoj obrani 30-godišnjak je priznao to za što ga se tereti.

– Žao mi je zbog toga što sam napravio. Želim se liječiti od ovisnosti. Neću više činiti kaznena djela. Želim studirati i raditi kako bih mogao pomoći majci – kazao je. Prema vještacima, 30-godišnjak je ovisan o marihuani, konzumira i druge psihoaktivne tvari, a bio je i bitno smanjeno ubrojiv. Olakotnim mu je cijenjeno priznanje, kajanje i to što je kazneno neosuđivan. Otegotnim mu je cijenjena višestruka prekršajna osuđivanost.

Komentara 4

UN
UnknownUser1
12:02 26.10.2023.

I sad ce ga naravno pustiti jel je obecao da ce se lijeciti i brinuti o majci, a kasnije cemo citati kako ju je ubio. E "moja" drzavo.

Avatar marela
marela
12:24 26.10.2023.

Slijedeci korak: majke vise nema....

DI
dino85
14:02 26.10.2023.

Onaj koji digne ruku na majku nije čovjek, niti bi se čovjekom trebao zvati.Naše koruptno sudstvo tome nemože niti hoće stati na kraj. Ponekad se pitam koliko bi love trebalo sudcima dati u premiji da nebudu koruptni i da sudee po zakonu, i da ga prema našem načinu života kroje. Očito da imamo problem s EU zakonima i primjeni na naše uvjete i način života.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije