Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZARAŽENO OSMERO NOVOROĐENČADI

Majka sa Svetog Duha pozitivna na enterovirus: 'Nisu zabilježeni novi slučajevi'

Zagreb: Hodnici u KB Sveti Duh
Foto: Sandra Simunovic/PIXSELL
1/2
26.06.2023.
u 14:59

Pozitivna je stolica majke koja na Sv. Duhu rodila 12. lipnja. Novi slučajevi oboljenja nisu zabilježeni, oboljela djeca su dobro, no posjete i dalje nisu dozvoljene

Majka koja je rodila 12. lipnja u Kliničkoj bolnici Sveti Duh pozitivna je na enterovirus, doznaje se u ponedjeljak iz te bolnice u kojoj novi slučajevi zasad nisu zabilježeni. Nalazi uzoraka nazofarinksa i stolice osoblja Odjela za neonatologiju su negativni, dok je kultivacija stolice na viruse u tijeku. Nalazi će biti poznati za desetak dana, potvrdili su Hini u Svetom Duhu, gdje se još čekaju i rezultati analize vode.

Pozitivna je stolica majke koja na Sv. Duhu rodila 12. lipnja. Novi slučajevi oboljenja nisu zabilježeni, oboljela djeca su dobro, no posjete i dalje nisu dozvoljene.

 

>> VIDEO Dr. Ratko Marijević o slučaju zaražene djece na KB Sveti Duh: 'Pokušamo otkriti kako je virus ušao u našu ustanovu'

Dosad je u KB-u Sveti Duh oboljelo osam novorođenčadi, četvero se liječilo u Klinici za dječje bolesti u Klaićevoj i dvoje u Klinici za infektivne bolesti "dr. Fran Mihaljević" i svi su otpušteni kućama. Epidemija enterovirusa probila se i u Opću bolnicu "Dr. Anđelko Višić" Bjelovar gdje je dosad potvrđeno osam slučajeva zaraze enterovirusom. Četiri bebe liječe se u Zagrebu - tri u "Fran Mihaljeviću", a jedna beba je u KBC-u Zagreb.

POVEZANI ČLANCI:

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije