Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KRATKA PROMJENA VREMENA

Ljeto se vraća: Temperature opet u porastu, do kraja tjedna ponovno vruće

THEMENBILD, unterwegs in Kroatien
Foto: EXPA/PIXSELL
1/2
Autori: Vecernji.hr, Hina
18.08.2021.
u 07:36

Zbog povećane gustoće prometa čekanja su moguća na većini graničnih prijelaza u putničkom prometu

Mjestimična kiša, u Dalmaciji i poneki neverin, mogući su još u prvom dijelu srijede, tijekom koje će oblaka biti sve manje. I bura će slabjeti, ali će još mjestimice biti jaka, pod Velebitom na udare i olujna.

Od četvrtka većinom sunčano, na Jadranu i vedro, uz slabiji vjetar, te sredinom tjedna uz razmjerno svježa jutra, a prema vikendu temperatura će rasti i danju ponovno gotovo posvuda prelaziti 30 °C.

- Idućih dana na Jadranu pravi ljetni ugođaj - gotovo bez oblačka, a i jutarnja i dnevna temperatura opet će postupno rasti, na tek koji stupanj više od 30 °C, uz osvježavajući maestral. No noću će se gotovo posvuda spustiti ispod 25 °C. I na kopnu stabilno i većinom sunčano, uz slab vjetar. Jutra će biti razmjerno svježa, najsvježije u četvrtak, a prema kraju tjedna ponovno će u većini unutrašnjosti biti vruće, kazala je meteorologinja Petra Mikuš Jurković za prognozu HRT-a. 

Kolnici su mokri i skliski mjestimice u unutrašnjosti i na južnom Jadranu, objavio je srijedu Hrvatski autoklub (HAK)  koji vozače upozorava da u prvom dijelu dana prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama.

Zbog ponegdje izraženijih pljuskova moguće je zadržavanje veće količine vode na kolniku.

Zbog jake i na udare olujne bure moguća su ograničenja prometa za pojedine skupine vozila na autocesti A1 Zagreb-Split-Ploče, A6 Rijeka-Zagreb, Jadranskoj magistrali (DC8), državnoj cesti DC54 Maslenica-Zaton Obrovački te Krčkom i Paškom mostu.

Pojačan promet tijekom dana očekujemo na važnijim cestama, posebice na autocestama A1 Zagreb-Split-Ploče, A2 Zagreb-Macelj, A3 Bregana-Lipovac i A6 Rijeka-Zagreb, A7 GP Rupa-Diračje, zagrebačkoj (A3) i riječkoj (A7) obilaznici, Krčkom mostu, Istarskom ipsilonu u smjeru GP Kaštel i Plovanija, kod tunela Učka i čvora Matulji, na Jadranskoj magistrali (DC8) na prilazima turističkim središtima, u trajektnim lukama i pristaništima te na većini graničnih prijelaza.

Zbog povećane gustoće prometa čekanja su moguća na većini graničnih prijelaza u putničkom prometu, dok se pojačan promet teretnih vozila očekuje na graničnim prijelazima Macelj, Bregana, Bajakovo i Tovarnik.

U pomorskom prometu moguće su poteškoće zbog jake bure, a zbog pojačanog prometa moguća su i čekanja u trajektnim lukama i pristaništima.

VIDEO Trenutak potresa u Petrinji


 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije