Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 123
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
STIŽE OLUJNO NEVRIJEME

Vakula upozorava: Slijedi nagla i kratkotrajna, ali prilično žestoka promjena vremena

Foto: Bruno Fantulin/Sanjin Strukic/Pixsell
16.08.2021.
u 21:59

Pritom će u većini Hrvatske prilično osvježiti, ponajviše u sjevernim kopnenim krajevima, gdje će poslijepodnevna temperatura zraka biti i za više od 10 °C niža nego u ponedjeljak

Nakon toplinskog vala pred nama je razmjerna brza, nagla i kratkotrajna, ali prilično žestoka promjena vremena, lokalno i uz olujna nevremena. Za sredinu kolovoza ništa neobično, ali nekima bi moglo biti prilično neugodno, najavljuje Zoran Vakula u prognozi HRT-a.

Već u noći na utorak te posebice tijekom utorka bit će čestih, mjestimice i obilnih pljuskova s grmljavinom, ponegdje i tučom, a uglavnom su na Jadranu moguće i pijavice. Naravno, u mnogim će krajevima zapuhati i prolazno jak, na udare vjerojatno i olujni vjetar, a najjača i najdugotrajnija bit će bura na sjevernom Jadranu, osobito podno Velebita, gdje će biti i ograničenja u prometu.

Pritom će u većini Hrvatske prilično osvježiti, ponajviše u sjevernim kopnenim krajevima, gdje će poslijepodnevna temperatura zraka biti i za više od 10 °C niža nego u ponedjeljak.

U srijedu slijedi stabilizacija vremena, poslijepodne i slabljenje bure. No, ponegdje će još biti kiše i grmljavine, osobito na južnom i dijelu srednjeg Jadrana, te u unutrašnjosti Dalmacije i u gorju. Od četvrtka pak opet većinom suho, sunčano i toplije, ponegdje i vruće - najprije u južnijim hrvatskim krajevima, za vikend i u sjevernijima.

>> VIDEO Još danas visoke temperature, od sutra i 10-ak stupnjeva niže

Ključne riječi

Komentara 4

M3
Miške 3
08:19 17.08.2021.

Jeli on nekome simpatičan ?

ZO
Zoran
07:30 17.08.2021.

Ono što Vakula prognozira možeš mačku o rep obisiti. Kao i Bruno Petkovićna travnjaku,samo je maneken na tv.Inače ne mogu i neznaju prognozirati sat vrimena unaprijed

Avatar Juki
Juki
23:26 16.08.2021.

Ne smiješ reći uobičajeno! Mogao bi bez posla ostat.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije