Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Kujundžić: Ministarstvo zdravstva nema evidentiranih isplata prema tvrtki Smart Medical

Telegram je u subotu objavio članak u kojem navodi da je u posljednje dvije godine iz proračuna Ministarstva zdravstva isplaćeno 4,7 milijuna kuna prvom susjedu i nekadašnjem poslovnom partneru obitelji Kujundžić
25. siječnja 2020. u 16:27 8 komentara 940 prikaza
Milan Kujundžić
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/3

Ministar zdravstva Milan Kujundžić u subotu je opovrgnuo navode Telegrama da je Ministarstvo zdravstva isplatilo 4,7 milijuna kuna tvrtki Smart Medical d.o.o., za koju se navodi da je u vlasništvu nekadašnjeg poslovnog partnera obitelji Kujundžić, te tvrdi da Ministarstvo nema evidentiranih isplata prema toj tvrtki.

Milan Kujundžić Milan Kujundžić: 'Dosta mi je izvršne vlasti. U novoj Vladi neću biti ministar'

Kujundžić u priopćenju navodi i kako će u slučaju novih iznošenja neistinitih informacija potražiti pravnu zaštitu radi zaštite svog ugleda i ugleda Ministarstva zdravstva.

Telegram je u subotu objavio članak u kojem navodi da je u posljednje dvije godine iz proračuna Ministarstva zdravstva isplaćeno 4,7 milijuna kuna prvom susjedu i nekadašnjem poslovnom partneru obitelji Kujundžić. Do milijunskih isplata tvrtki Smart Medical d.o.o. Nevena Mrkše, tvrdi Telegram, došlo je za mandata ministra Kujundžića, u 2018. i 2019. godini, dok je sporna tvrtka osnovana početkom prosinca 2016., manje od dva mjeseca nakon što je Milan Kujundžić stupio na dužnost.

Milan Kujundžić SUTRA U VEČERNJEM 'Založiti ću se da se ispita sve saborske zastupnike da se vidi što su dobili u komunizmu'

"Uvidom u knjigovodstvenu evidenciju Ministarstva zdravstva od 2015. do danas nema evidentiranih isplata prema navedenoj tvrtki. Ovom prigodom također želim najaviti kako ću u slučaju novih iznošenja neistinitih informacija potražiti pravnu zaštitu u cilju zaštite kako mog osobnog ugleda, tako i Ministarstva zdravstva", stoji u priopćenju ministra Kujundžića. 

VIDEO Milan Kujundžić o kućama

Samobor: Predsjednik HGK Luka Burilović posjetio tvrtku Nord Product
SVE POZNATIJI HRVATSKI PROIZVOĐAČ
Hrvatske mobilne kuće izdrže na -25°C, a izvoze ih i u Skandinaviju: 'Sve je domaći proizvod'
Pevex
BICIKL U PROMETU
Infrastruktura i edukacija kao preduvjet za razvoj biciklističke kulture u Hrvatskoj
  • istinaizlike:

    Ah te jezične i pravne formulacije. A jesu li bolnice nabavljale opremu od firme koja je prije ministrova imenovanja iznajmljivala čamce?

  • volimnju:

    matane sve ti vjerujemo

  • zaki55:

    tvrdka????