Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 113
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
26.08.2022. u 07:34

Zapad je ostao bez glavnog neprijatelja, a time i bez glavnog razloga zbog kojeg je izgrađen kao koherentan i prepoznatljiv sustav vladanja. Došle su nove generacije političara, poput Clintona, Blaira i Schrödera, koji pred sobom nisu vidjeli nikakve velike zadatke, osim partijanja.

Komentara 9

JA
Jania
12:48 29.08.2022.

Izvrsna analiza. Zapadom danas vladaju elite odškolovane na zasadama frankfurtske škole "kulturnog marksizma", odnosno "puleni" WEF-a.

ST
stefj
09:12 26.08.2022.

Zapad se uništio sam, političke elite su, a bi ostale na vlasti, ogromne novce dale u tzv. civilno društvo zeleno-crvenog predznaka. Trenutno žanjemo rezultate desetljeća pumpanja novca u te ideale, stvorili su religiju od toga... I to je to, nemaa sada nazad... Kako bismo pred 50 godina zvali države gdje imate zabrane knjiga, albuma, gdje imate micanje osoba s drugačijim mišljenjem iz javnog života, gdje imate prilagođavanje znanstvenih studija ideologiji, gdje se prepisuje povijest da bi bila podobna, gdje se ruše povijesni spomenici (i to ne oni totalitarnih sustava), gdje se zapošljava na osnovu rase ili uvjerenja? A sve je to danas zapad... Taj "pravedni" fašizam proizašao iz aktivizma je danas najveća ugroza demokracije...

SZ
SZ123
17:33 26.08.2022.

Ok, osim kraja jer baš je ovo vrijeme pokazalo pravu ljudsku prirodu... Ona je ohola, bahata i sebična... I samo uz puno samodiscipline i odgoja može postati ono o čemu autor piše... A problem zapada je nedostatak smisla jer sustav počiva na beskonačnom rastu i stalnoj potrošnji koja u većini slučajeva nema nikakvog smisla... Primjerice što će ti vila sa 20 kupaonica ili automobil od 150.000 eura... To je pravi problem zapada za koji je rješenje u samodisciplini i odricanju od poriva sumanutog gomilanja bogatstva.... Prosto ko pasulj, al ajde implementirajte...pa masa će pojesti one koji joj to budu sugerirali jer nema uzora... Elite su postale smeće jer je glavni kriterij bogatstvo...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije