Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 181
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
napad na muškarca

Korčulani bijesni: Radi li se o zataškavanju i zaštiti zlatne mladeži?

Korčula
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
05.01.2018.
u 12:29

Prema priči brojnih Korčulana slijed događaja bitno se razlikuje od policijskog izvješća.

Incident koji se dogodio na otoku Korčuli u noći sa subote na nedjelju još uvijek je glavna tema među mještanima koji se pitaju svjedoče li pokušaju zataškavanja cipelarenja

Naime, prema policijskom izvješću, oko 2.30 u noći dvije muške osobe u dobi od 18 i 26 godina narušavale su javni red i mir bacajući petarde na autobusnom kolodvoru, kao i ispred kuće 39-godišnjaka. On je, revoltiran tim činom, verbalno i fizički nasrnuo na mladiće koji su se nalazili ispred obližnjeg ugostiteljskog objekta. U sukob se tada uključio 26-godišnjak i 34-godišnjakinja sa sjekirom u ruci, koja joj je oduzeta. Nakon toga sukob je prestao. 

No, prema priči brojnih Korčulana, kako piše Dubrovački vjesnik, slijed događaja bitno se razlikuje od policijskog izvješća. 

Članovi Korčulanskog plivačkog kluba slavili su kraj božićnog vaterpolskog turnira u kafiću pokraj autobusnog kolodvora, a kako je glazba bila prilično glasna, 39-godišnjak koji živi u blizini prijavio je remećenje javnog reda i mira. Kada je policija došla u kafić otkrila im je identitet muškarca koji ih je prijavio te je uslijedila osveta. 

Mladići su prvo bacali petarde na autobusnom kolodvoru, nakon čega su navodno na silu obili ulazna vrata i upali u dvorište kuće 39-godišnjaka te palili petarde i bacali ih u njegova ulazna vrata. Tada je on izletio u dvorište kako bi ih uhvatio, a oni su pobjegli niz ulicu. Muškarac je nastavio za njima te tako došao do kafića gdje je bilo puno ljudi. Rukama je u gužvu odgurnuo dvojicu mladića koji su mu se našli na putu, što je izazvalo bijes nekolicine članova kluba. 

Jedan od njih je navodno oborio 39-godišnjaka na pod, nakon čega ga je nekoliko mladića, njih šest ili sedam, počelo udarati nogama. Sve to događalo se pred njegovom 8-godišnjom kćeri koja je u šoku vrištala i plakala, a uskoro je stigla i supruga sa sjekirom u ruci. Jedan mladić joj je uzeo sjekiru, nakon čega je prestalo cipelarenje, navodi Dubrovački vjesnik

Muškarac tvrdi da je policija bitno povrijedila njegova prava lažiranjem zapisnika u kojem se ne spominje provala u dvorište, bacanje petardi ispred kućnih vrata te cipelarenje, a tvrdi i da je umanjen broj napadača. Samom događaju svjedočilo je 20-ak ljudi koji ne žele istupiti javno, ali se slažu s pričom 39-godišnjaka. 

Korčulani su sada bijesni zbog navodnog zataškavanja događaja, tim više što se priča da su mladići dio zlatne korčulanske mladeži iz uglednih obitelji koje su u rodbinskim vezama s lokalnim političkim dužnosnicima. 

Pogledajte i galeriju: Pixsellove fotografije godine - trenuci koji su obilježili 2017.

Korčula
1/59

Komentara 6

BO
boris
12:43 05.01.2018.

Da, tako je. U manjoj sredini svi poznaju svakoga. Na policajce se vrši pritisak i ako kažu istinu, dobivaju otkaz...

DU
Deleted user
13:27 05.01.2018.

Samo neka vas cipelare. Ako mi se koji kraj ogadio, onda je to Korčulanksa kukavička, bratoubilačka populacija. Ruža Tomašić je prokazala dilere koji vam truju djecu, Onaj Jakša je uhićen zbog njezinog djelovanja, a glasačko tijelo joj nije dalo niti 5% na izborima. Neka vas od ovakvih brani onaj kome ste dali glasove na izborima! Sada ste još i deklariranog komunjaru doveli na valst, neka vas tuku... to je komunistički princip za koji ste glasali!!!!!

DU
Deleted user
13:07 05.01.2018.

Tko je tamo na vlasti? Ili to možda nije niti bitno. Oni imućniji dio su i kontroliraju svaku vlast.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije