Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 69
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pijani putnik

Kontrolor: Unio mi se u lice, vikao da sam pedofil pa me udarao

niko anđić (1)
Foto: Marko Mrkonjić/PIXSELL
1/8
10.07.2012.
u 16:14

U GPP-u su izgubili živce za vandale pa su Anđiću ukinuli pravo na umirovljeničku kartu i njegove fotografije podijelili medijima

Živaca za vandale, kažu, više nemaju pa su odlučili “uzvratiti udarac”. Niku Anđića (50) iz Sarvaša, koji je u ponedjeljak napao i lakše ozlijedio dva kontrolora te vozača, u osječkom su Gradskom prijevozu putnika prozvali javno imenom i prezimenom.

''Vikao mi da sam pedofil''

Štoviše, njegovu su fotografiju podijelili novinarima.

– Nije me sramota objaviti fotografiju, neka me tuži! Oduzeli smo mu i pravo na povlaštenu umirovljeničku kartu, i to trajno pa nek' plaća punu cijenu. Kontinuirano vrijeđa naše djelatnike – ogorčen je direktor GPP-a Igor Medić.

“Podgrijan” s dva promila alkohola u krvi, Anđić je ušao u autobus oko 19 sati u Sarvašu i zaputio se prema Zelenom polju. Uredno je pokazao kartu, a potom se okomio na kontrolora Željka Barića.

– Čim me vidio, unio mi se u lice, vikao je da sam pedofil, zaustavio je promet tako da putnici nisu mogli ulaziti – priča Barić. Pomahnitali je Anđić išao od jednog do drugog putnika i vrijeđao ih. Barić ga je, nastavlja, zamolio da se makne, no ovaj je nasrnuo na njega i, dok je izlazio, gurnuo ga kroz vrata. – Udario me rukom u čeljust i nogom u prepone – opisuje. U pomoć su mu priskočili kontrolorka Višnja Tenjeri i vozač Mario Seiler. – Kada smo ih htjeli rastaviti, okrenuo mi je ruku. Iako je umirovljenik, po snazi uopće ne izgleda tako – nadovezuje se Višnja. Napadač je potom otišao, no policija ga je uhitila 200 metara dalje.

Dok su zaposlenici novinarima pričali o pretrpljenim traumama, nešto dalje u Prometnom se uredu Anđić žalio kako su mu “pokidali kartu koju je uredno platio”.

''Možeš bježati gdje hoćeš!''

– Nemam se kako vratiti u Sarvaš! Idem gradonačelniku, kod njega ću spavati! – vikao je. Sve je počelo, tvrdi on, kada je upozorio kontrolora da mu “ne odmjerava kćer”. – Maltretira je za fotografiju na karti koja je iz šestog razreda, a ona ide u srednju školu. Na karti ne piše da fotografija mora imati rok trajanja! Odmjerava je i govori kako danas ne izgleda tako – ispričao je. U GPP-u objašnjavaju da mu je kći posuđivala kartu majci pa su ju držali na oku.

Novinare je Anđić uvjeravao i kako je žrtva zapravo on. Vozač ga je, tvrdi, oborio na tlo pa je “u obrani udario kontrolora u prepone”. Ljutit, zaputio se u utorak i do direktora, no on je odbio razgovor. – Idem sad kod gradonačelnika, nisi ti bogomdan! Možeš bježati gdje hoćeš! – urlao je. Otišao je i u Grad, gdje ga je primio tajnik. Anđiću za incident u autobusu slijedi prijava zbog kršenja javnog reda i mira. Direktor Medić ogorčen je, pak, zbog sporosti pravosuđa. – Razočaran sam jer su moji radnici nezaštićeni. Presude ili se presporo donose ili su kazne malo žešće nego za pogrešno parkiranje – ističe.

Komentara 20

OB
-obrisani-
09:39 11.07.2012.

Bandido ostavi se branitelja, dezerteru.

OB
-obrisani-
16:55 10.07.2012.

Cerka srednjoskolka posudjivala majci njezinu kartu sa fotografijom osnovnoskolke... Svasta ,tog ima samo kod vas u Hrvatskoj,kazem "vas" jer zivim vani.... Onda se takvi agresivci cude kad im se kaze STOP.... ! Bravo Medicu,samo opali,nek se nauce reda....

BA
bakac
20:05 10.07.2012.

Tako je sliku u sve novine, posebno lokalne. Neka svi vide tko je nasilna pijandura.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije