Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Svijet

Kongregacija za nauk vjere: Dopušteno je koristiti sva klinički odobrena cjepiva protiv Covid-19

Kongregacija je objavila tu bilješku kako bi razjasnile sve sumnje i nedoumice
21. prosinca 2020. u 15:34 6 komentara 789 prikaza
Papa Franjo
Foto: Andreas Solaro/Pool via REUTERS
Pogledajte galeriju 1/2

Kongregacija za nauk vjere objavila je bilješku u kojoj navode kako je za potrebe borbe protiv COVID-19 dopustila uporabu cjepiva proizvedenih uporabom staničnih linija izvedenih iz tkiva dvaju fetusa pobačenih 1960-ih. 

Huawei Božićna kupovina Kako se za Božić pripremalo nekada, a kako danas: Pogledajte generacijski jaz koji se stvorio u samo nekoliko desetljeća

Bilješku je odobrio i papa Franjo, javlja Vatican News, javlja portal Bitno.net.

 - Moralno je prihvatljivo primiti cjepiva protiv Covid-19 u svrhu čijeg su istraživanja i i proizvodnje korištene stanične linije izvedene iz pobačenih fetusa - stoji u dokumentu Kongregacije te navode kako zbog situacije "sva cjepiva koja su odobrena kao klinički sigurna i učinkovita mogu se koristiti u dobroj savjesti".

Bilješku potpisuje pročelnik Kongregacije kardinal Luis Ladaria i njezin tajnik Giacomo Morandi. Također, istaknuto je kako uporaba takvih cjepiva “ne sačinjava formalnu suradnju s pobačajem iz kojeg su izvedene stanice koje se koriste u proizvodnji cjepiva”.

Kongregacija je objavila tu bilješku kako bi razjasnile sve sumnje i nedoumice s obzirom na nedavne kontradiktorne izjave članova Crkve i to uoči provedbe masovnog cijepljenja za koju se pripremaju brojne zemlje. Ova bilješka na tragu je ranije objavljenih dokumenata Katoličke crkve na tu temu. 

Bavarian border control
MLADIĆ OSTAO BEZ AUTA
Njemačka policija Hrvatu oduzela Audi vrijedan 30.000 eura, do Münchena morao javnim prijevozom
Financijska pismenost
NOVA PARADIGMA
Financijska pismenost sve prepoznatija kao ključna životna vještina današnjice
  • Vlaskoulicanec2:

    E pa kad je on odobrio, razlog više da se ne cijepim...

  • marijapuhvoli:

    opet laprdanje.koliko ima humanog materijala.koliko je pobačaja medicinski nužno,koliko je spontanih pobačaja,koliko beba umre naporodu.tvrde li novinari lista u vlasništvu biskupije da je pobačaj nužan za postojanje humanog materijala koji se koristi u proizvodnji cjepiva..........kao kad bi se netko tko ... prikaži još! se zalaže za zabranu divljanja po cestama pitao je li moralno opravdano koristiti organ stradalog od posljedica divlje vožnje.kao da organa i transplatacija ne bi bilo i bez divlje vožnje ,da ljudi ne bi umirali,da ne bi bilo nesreća na radu,u prometu.....

  • morskivuk:

    To nije papa on je antikrist. Pravi papa je Benedikt XVI.