Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KORONAVIRUS

Konačno objavljeno inspekcijsko izvješće o splitskom Domu: Nije bilo propusta

Foto: Pixsell
18.06.2020.
u 15:00

Isto tako, u zaključcima se ističe da je ovo nove stanje za koje nitko nije imao gotovog recepta, a da je borba s virusom tražila pojačanu budnost, disciplinu, brze reakcije i prilagodbu na nove okolnosti.

Ministarstvo zdravstva  objavilo je napokon na svojim stranicama objedinjeno izvješće o postupanjima i suzbijanju širenja koronavirusa u Domu za starije i nemoćne Split

U njegovoj izradi sudjelovalo je i Ministarstvo za demografiju te se u zaključcima navodi da u postupanju zdravstvenih i drugih djelatnika Doma nije bilo nepravilnosti i propusta. Ističe se da su korisnici bili primjereno zbrinuti, vezano uz njihovo zdravstveno stanje, odnosno njihove primarne dijagnoze zbog kojih su mogli imati takve simptome. 

Dodaje se da u postupanju izabrane liječnice opće/obiteljske medicine nije bilo propusta obzirom da je odmah nakon postavljanja sumnje na infekciju COVID-19, bolest uzrokovanu koronavirusom SARS-CoV-2, postupila sukladno uputama HZJZ-a.

U postupanju zdravstvenih radnika Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije prema korisnicima i djelatnicima Doma za starije i nemoćne osobe Split nije bilo nepravilnosti i propusta, obzirom da su žurno poduzeli i proveli sve potrebne epidemiološke mjere na temelju objavljenih epidemioloških izvida te nakon potvrde SARS CoV-2 infekcije kod pojedinih korisnika. 

Isto tako, u zaključcima se ističe da je ovo nove stanje za koje nitko nije imao gotovog recepta, a da je borba s virusom tražila pojačanu budnost, disciplinu, brze reakcije i prilagodbu na nove okolnosti. Dodaju i da su korisnici domova za starije i nemoćne u sve većem broju vrlo visoke životne dobi, s brojnim komorbiditetom. Zbog toga, dodaju, nije uvijek lako utvrditi što je uzrokovalo promjenu stanja ili primjerice povišenu temperaturu. 

Izvješće je potpisano 30. travnja, a u cijelosti ga pročitajte OVDJE.

Komentara 3

ST
Stipan
22:54 18.06.2020.

Vic stoljeća .Ništa čudno. Sve po starom.

Avatar Evo zore, evo kroasana
Evo zore, evo kroasana
15:38 18.06.2020.

Kakvo je to izvješće bez utvrđenih činjenica tko je unio koronu u dom? Epidemiolozi inače sve znaju, tu nitko nema pojma o ničemu.

Avatar Posjetio Titov muzej-tko sam?
Posjetio Titov muzej-tko sam?
15:18 18.06.2020.

Nisam ni očekivao da će biti drugačije. Ne bi bilo dobro za HDZ da se pokazalo da je bilo propusta. Pogotovo nakon nedavne afere s Rimac.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije