Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 118
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nema piva

Komak: Dao sam im riječ da će plaće ostati iste i ne znam što hoće

pivovara
PIXELL
10.03.2010.
u 17:00

Samo na pivu je do sada izgubljeno pet milijuna, očajan je direktor Pivovare koja neće raditi najranije do petka, kada će on i sindikat opet sjesti za stol

Bez konkretnog dogovora i jučer su se razišli pobunjeni pivovarci, direktor Ivan Komak i zamjenik gradonačelnika Ivan Vrdoljak. Ponovni susret zakazali su za petak.

Komak razbio "zid šutnje"

Proizvodnja piva će do tada stajati, iako su u kalendaru zaokružili već petnaesti dan štrajka. Tijekom njega iz tvorničkog kruga prema kupcima, zbog radničke blokade porte, nije izišao niti jedan kamion s robom, kao ni jedna litra piva.

- U petak ćemo dobiti odgovor i vidjeti što dalje. Štrajk se do tada nastavlja. Komak je zatražio vrijeme da se o prijedlozima koje smo mu dostavili konzultira sa svojim odvjetnicima, a onda će se o njima i očitovati - kratak je bio regionalni povjerenik Sindikata HUS-a Bruno Horvat koji u osječkoj Pivovari broji oko 120 svojih članova i slovi za većinski u toj tvrtki.

“Zid šutnje” odlučio je razbiti i direktor Ivan Komak. O situaciji u tvrtki danas će progovoriti s uskim timom svojih ljudi - Goranom Gagulom, voditeljem proizvodnje, Borisom Matijaščićem, voditeljem ključnih kupaca te voditeljicom marketinga Sandrom Veinberger Alić.

– Radnicima sam dao riječ da će im plaće ostati iste te da ćemo se zajedno dogovoriti oko kataloga radnih mjesta. Ne znam više što hoće. U proizvodnji su nanesene velike štete. Samo na pivu je izgubljeno oko pet milijuna kuna, a to je bez penala koje trebamo platiti dobavljačima, ali i onoga što smo na taj način izgubili kroz marketing i oglašavanje - podvlači računicu direktor Komak. Delegirani posrednik u pivskom sporu od strane Gospodarsko-socijalnog vijeća Osijeka, zamjenik gradonačelnik Ivan Vrdoljak potvrdio je da su se direktor i sindikalisti sa svojim stavovima “približili konačnom dogovoru”.

U petak novi sastanak

- Strane bi se o svemu trebale izjasniti u petak jer je Komak zatražio da se posavjetuje sa svojim pravnim timom - zaključio je posrednik Vrdoljak koji je u sve uključen od kraja prošloga tjedna. Tada su prvi puta sukobljene strane zajedno i sjele za pregovarački stol jer je Sindikat HUS-a do tada negodovao zbog toga što su razgovarali samo s odvjetnicima o kolektivnom ugovoru, ali ne i s direktorom.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije