Nova sezona, stara priča. Kupci na tržnicama i u trgovinama gdjegdje ovih dana krumpir kupuju po cijeni od dva eura za kilogram ako je riječ o starom gomolju ili dva i pol do tri eura za mladi domaći koji će tek ovih dana masovnije početi stizati na štandove i police. Jedan proizvođač, a ujedno i otkupljivač krumpira iz Međimurja, najvećeg bazena za proizvodnju toga gomolja u Hrvatskoj, tumači nam da se nalazimo u razdoblju u kojem starog domaćeg krumpira više nema, i to već nekoliko tjedana, a mladi još nije dovoljno sazrio za prodaju. Trgovci na tržnicama i u trgovačkim centrima zato, veli, nemaju drugog rješenja nego posegnuti za uvoznim krumpirom iz Cipra, Egipta, Grčke i Izraela jer u ponudi žele imati tu vrlo traženu namirnicu bez koje mnogi ne mogu zamisliti ručak.
Najhitnije organizirati zadružne trgovačke lance. Bez toga nema proizvodnje ničega, i gube svi sve!! Ograničit/oporezovat visoko, iznos kapitala/zarade iz RH.. Bez obzira šta će korporacije reć...