Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 122
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POSLOVNI USPJEH Propolis Pere Antičevića oduševio Istok

Kninska APi-Herba izvozi svoje proizvode u Japan

15.12.2008.
u 15:54

KNIN – Api-Herba, mala tvrtka kninskog travara Pere Antičevića, počela je izvoziti proizvode u Japan. Pošiljka od 300 bočica kapi propolisa krenula je jutros put Japana, a uvoznik tvrtka Suwa International zanima se proizvode Api-Herbe koje bi nastavila uvoziti u idućoj godini.

Mjesečno bi uvozio 10.000 bočica kapi propolisa, no u sadašnjim proizvodnim kapacitetima kninske tvrtke ne može se toliko proizvesti.

Poziv pčelarima
– Oni traže mjesečno 10 000 bočica, no mi trenutačno možemo uz maksimalne napore proizvoditi samo tisuću komada – govori Antičević.

No da bi se proizvelo i tih tisuću bočica mjesečno, potrebno je znatno proširiti proizvodnju. Stoga vlasnik Api-Herbe poziva sve pčelare iz Dalmacije da mu se kao partneri pridruže u njegovu projektu.

– Pozivam sve naše pčelare iz Dalmacije da mi se kao partneri pridruže i da proizvodimo zajedno. Ne uspijemo li proizvesti dovoljno za predviđenih tisuću bočica propolisa mjesečno, obratit ću se svim hrvatskim pčelarima – otkriva Antičević.

Ističe da bi sve bilo lakše da je dobio makar malu potporu od gradskih vlasti, a posebno da mu je gradska uprava iznajmila jedan od nekorištenih proizvodnih prostora.

– Žao mi je što ovo moram istaknuti, ali podrške grada nema. Poslao sam zahtjev Poglavarstvu da mi se iznajmi veći proizvodni prostor, a oni su mi žurno odgovorili da nikakvih prostora u Kninu nema, što nije istina. Prostora ima, ali nema dobre volje – kaže Antičević.

Dodaje kako je na kraju morao kupiti zgradu

za proizvodnju.

Zaposleno 13 ljudi
– Bio sam prisiljen kupiti prostor za proizvodnju. Dignuli smo kredit, nešto novca smo i posudili i kupili prostor za proizvodnju. Umjesto da te novce uložimo u strojeve, mi smo morali kupovati poslovni prostor – jada se Antičević. Ipak je optimist što se tiče tvrtke.

– Kod nas je trenutačno zaposleno 13 osoba, a u idućoj godini upravo radi izvoza u Japan planiramo zaposliti još 10 osoba i angažirati što više pčelara iz regije koji bi bili partneri u projektu – najavljuje kninski travar poduzetnik.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije