Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zaposlenici protiv i

Kao ravnateljica već je zlostavljala ostale zaposlenike Centra

'01.10.2012., Bjelovar - U bjelovarskom Centru za socijalnu skrb djelatnici su se usprotivili i izrazili veliko nezadovoljstvo politickim odabirom nove ravnateljice Jadranke Matus. Photo: Damir Spehar
'Damir Spehar/PIXSELL'
02.10.2012.
u 10:36

Jadranka Matuš vodila je ustanovu od 2002. do 2006., kad su kolege zabilježile, kažu, niz nepodopština koje je izvodila protiv njih. Smatraju da je izabrana jer je članica SDP-a

-Energično se protivimo izboru Jadranke Matuš za novu ravnateljicu Centra za socijalnu skrb - priopćila je jučer nakon sastanka zaposlenika Kristina Novalić, predsjednica Radničkog vijeća bjelovarskog Centra. Zaposlenici, njih 26 od 28 prisutnih izrijekom se usprotivilo odluci Upravnog vijeća koje je tijesnom većinom glasova (3:2) između četiri kandidatkinje u četvrtak izabralo Jadranku Matuš. Funkciju ravnateljice Centra Matuš je obnašala od 2002. do 2006. godine, nakon čega joj nije povjeren novi mandat. Nezadovoljni načinom na koji je tada rukovodila Centrom, zaposlenici, njih 24-ero, potpisalo je peticiju još prije izbora, želeći time upozoriti Upravno vijeće da je ona za njih neprihvatljivo rješenje.

- Cijeli njezin mandat je praćen nizom nepodopština; sustavno je zlostavljala veći dio zaposlenih, omalovažavala stručne i ostale djelatnike te vršila stalni mobing - stoji u peticiji u kojoj se još navodi i to da je tada već najavila da će se po povratku na mjesto ravnateljice brutalno osvetiti svima koji su osudili njezino ponašanje.

Mjerili stručnost?

Cijelom postupku izbora indirektno se implicira politička pozadina, točnije da je u pitanju klasično stranačko kadroviranje po nalogu SDP-a. Naime, na čelu Upravnog vijeća je Dunja Vasić, SDP-ova gradska vijećnica, inače profesorica Turističko-ugostiteljske i prehrambene škole, koja očekivano odbija tvrdnje o stranačkom kadroviranju.

-Nismo se rukovodili stranačkom pripadnošću već smo isključivo mjerili stručne kvalifikacije i uspjeh u dosadašnjem radu - ističe Vasić navodeći da odluka nije konačna i o njoj će posljednju riječ dati resorna ministrica.

Sve je provjerljivo

Prozvana Jadranka Matuš pak odbija sve optužbe navodeći da su joj 2006. godine zaposlenici natpolovičnom većinom dali povjerenje te da joj nisu poznati razlozi zbog čega su sada promijenili mišljenje.

-Nikada nikoga u životu nisam zlostavljala niti podcjenjivala i sve optužbe o mobingu su obične laži. Radila sam puno, savjesno i odgovorno, a rezultati moga rada su provjerljivi - ističe dodajući da su sve prijave protiv nje odbačene. Nadzor ministarstva, dodaje, također je pokazao da u njezinu radu nije bilo nikakvih nepravilnosti.

-Nadzor je utvrdio da nije bilo nikakvog zlostavljanja. Nitko od tih tada nije progovorio ni riječ iako su svi pitani da se o tome izjasne - ističe Matuš. Potvrđujući da se učlanila u SDP navodi da ta činjenica ipak nije utjecala na izbor, već isključivo stručnost i rezultati njezina dosadašnjeg rada koji su, kako je već spomenula, posve provjerljivi.

 

Komentara 1

Avatar mate112
mate112
09:49 03.10.2012.

baš mi je drago da bar negdje i državni službenici vide barem malo kako je danas 99% radnika u realnom sektoru kod privatnika za 40% manju plaću i s tim da se nemaju kome žalit. ako nekom ne odgovara radit u tom centru dragovoljno se javljam pa nek me gazi ravnateljica kolko oće. može i seksualno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije