Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 48
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Intervju

Josipović: I za izbjegle Srbe je najbolje da Hrvatska uđe u EU

Ivo Josipović (1)
Goran Stanzl/PIXSELL
29.03.2011.
u 18:43

Josipović je kazao kako shvaća društvene probleme koje imaju izbjeglice te je dodao kako taj problem nije specifičan samo za srpsku populaciju

Drago mi je što izbjegli Srbi nisu protiv toga da Hrvatska uđe u EU i što je, mogu tako reći, prihvaćena moja teza kako je najbolje i za njih ako postanemo članica EU - rekao je hrvatski predsjednik Ivo Josipović u intervjuu Radio televiziji Vojvodine zamoljen da komentira peticiju izbjeglih Srba koji traže stopiranje hrvatskog ulaska u EU dok se ne riješe, kako tvrde, njihova imovinska prava.

Josipović je dodao kako shvaća da su veliki društveni problemi koje imaju izbjeglice.
- Njihov je problem jasan i mi ga prepoznajemo. No, i mi u Hrvatskoj smo se suočili sa srušenim domovima, potrebom obnove, novih radnih mjesta i osiguranjem egzistencije tako da to nije specifičan problem samo za srpsku populaciju - rekao je Josipović u razgovoru za RTV koji će biti emitiran sutra na Prvom programu, a čije najzanimljivije ulomke donose novosadski mediji.

Ključne riječi

Komentara 29

ST
stevica
19:00 29.03.2011.

Nek sivka pripremi 300 000 stanova komforni,isto toliko penzija sa zaostatkom ,obestecenja za ratne traume i izgubljene traktore u trktorijadi,i nek joj se braca sretna vrate,jer ovo je sada srbohrvatskoslovenska drzava.

DE
dejavu
19:00 29.03.2011.

opet ovaj o srbima......... alo ... vi ste predsjednik Hrvatske....ne srbije !

OB
-obrisani-
14:43 30.03.2011.

I kad smo već kod srpskog junaštva i ,kako ono, čojstva....jesi li ti kad čuo za operacije Mač i Mač 1? To je vaše srpsko junaštvo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije