Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 57
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Koliko će potrošiti

Josipović i Grabar Kitarović predali financijska izvješća DIP-u

josipovic
Foto: Matija Topolovec/Pixsell
20.12.2014.
u 13:04

Kandidati smiju potrošiti do osam milijuna kuna na izbornu promidžbu

Predsjednički kandidat Ivo Josipović predao je u Državno izborno povjerenstvo (DIP) privremeno financijsko izvješće u iznosu od oko 6 milijuna kuna, javlja Dnevnik.hr. Dosad je u kampanji potrošio 5,5 milijuna kuna. Od toga 2,1 milijun kuna dobio je od donacija. Josipović je najavio i da će na promidžbu potrošiti 50 tisuća kuna svoje ušteđevine.

Kolinda Grabar Kitarović je također DIP-u podnijela financijsko izvješće. Ona u kampanji za predsjedničke izbore planira potrošiti ukupno 2,5 milijuna kuna. Od toga je 2,4 milijuna kuna primila od donacija.

Kandidati smiju potrošiti do osam milijuna kuna na izbornu promidžbu. U drugom krugu taj se iznos povećava za 1,6 milijuna kuna.

Do danas u ponoć četvero predsjedničkih kandidata treba DIP-u dostaviti preliminarna financijska izvješća o donacijama koje su primili, te o troškovima izborne promiždbe.

Cijeli članak pročitajte ovdje.

>> Josipović odgovorio na 10 pitanja Danice Ramljak

Komentara 11

DR
Drzinedaj
13:36 20.12.2014.

Znači Ivo potrošio tri puta više, ima se, može se

PU
puritanac
16:27 20.12.2014.

Predsjedniče krivo ste optužili Kolindu za malverzacije u kampanji koje je dip potvrdio kao netočne a kako komentirate ovo (čovjek nije ni hrvat dakle koja je logika da financira): Podsjetimo, na prošlim izborima Josipović je potrošio gotovo devet milijuna kuna. Najveće donacije fizičkih osoba primio je od argentinsko-engleskog poduzetnika Hectora Claudija Roisa u iznosu od 90 tisuća kuna (dakle smrdi do neba)

KL
Klarahrv
17:20 20.12.2014.

Da li je gospodin Jezic stogod uplatio ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije