Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
EKSKLUZIVNI MATERIJALI

Jedna od najpoznatijih ratnih reporterki dala nam je potresnu dokumentaciju: 'Svijet nas je pustio da umremo'

06.01.2022.
u 19:46

Talijanska ratna izvjestiteljica Francesca Borri, autorica triju knjiga o ratnim sukobima na Balkanu i Bliskom istoku, ustupila nam je svoju potresnu reportažu iz Kabula. "Mališani prilijepljeni uz očeve i majke ne plaču: nemaju snage. U nekom trenutku jednostavno osjetite da su mrtvi. Toliko su mali da za pokrivanje njihovih tijela umjesto bijele plahte koriste salvetu. A talibani? Talibani nikada nisu vodili vlastitu dobrotvornu mrežu, i nikada nisu uspostavili državu u sjeni. Oni su samo borci. I vrlo često napola izgladnjeli kao i svi ostali..."

Komentara 2

XA
xaron
21:52 06.01.2022.

Afgani su ugrizli ruku koja ih je hranila 20 godina i sada kukaju da nemaju šta jesti. Sada trebaju tražiti druge ruke da ih hrane koje su im politički podobne, Zapad nema šta tamo tražiti jer se lokalno stanovnistvo jasnoo opredjelilo protiv njih. Svaka ideoloska orijentacija ima svoju cijenu, a ovdje je ta cijena GLAD.

BE
berija
20:59 06.01.2022.

Aba te, imali su vojsku, oružje, podršku izvana i sve su dali talibanima i sad bih ih ja trebao žaliti? Mi nismo imali ni vojsku, ni oružje ni podršku izvana pa se nismo dali. Ne mogu naći u sebi volju za suosjećanje prema tom 47-godišnjaku, žao mi je djece. Ali, roditelji su odgovorni za svoju djecu. Htjeli su talibane i sad ih imaju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?