Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 59
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
city plac

Prva tržnica koja radi do 21 sat i nudi – isključivo domaće

tržnica
Foto: Matija Topolovec/Pixsell
16.09.2015.
u 07:30

Jedinstvena ponuda u zagrebačkom City Centeru One West od četvrtka u 14 sati

Mljac, mljac! slogan je koji je posljednjih tjedana preplavio medijski eter i pokrenuo lavinu nagađanja među građanima, a mi vam prvi otkrivamo o čemu je riječ – o jedinstvenoj tržnici u zatvorenom prostoru – City placu, u sklopu zagrebačkog trgovačkog centra City Center One West koji radi 362 dana u godini.

Plaćanje i karticama

Ankete su pokazale da su dva glavna razloga zbog kojih građani ne idu na tržnicu radno vrijeme koje je ograničeno na jutarnje i rane poslijepodnevne sate i nemogućnost plaćanja karticama. Od četvrtka, 17. rujna, kad svoja vrata u 14 sati otvara City plac – tržnica u sklopu City Centera One West u Jankomiru, te isprike past će u vodu. Naime, tržnica, koja se prostire na 500 četvornih metara, radit će svaki dan do 21 sat, a na njoj će se nuditi isključivo proizvodi domaćih proizvođača.

Na dvadesetak štandova kupci će moći birati svježe voće i povrće, domaću tjesteninu, mliječne proizvode i jaja, proizvode od meda, meso i mesne prerađevine... Svaki vikend će se pak u sklopu placa održavati i svojevrsni sajam koji će propagirati jednu sezonsku namirnicu, i to po povoljnijim cijenama. Dakako, na većini štandova moći ćete plaćati kreditnim karticama.

Sve na jednome mjestu

– Tržnica je ponajprije namijenjena mladim ljudima koji zbog prezaposlenosti nemaju priliku kupovati na tržnicama, a žele se hraniti svježim i zdravim namirnicama. Ponuda autohtonih hrvatskih proizvoda bila je naš odgovor na njihove potrebe – objašnjava Damir Glad, voditelj projekta City plac.

Činjenica da je smješten u prostor poznatog i posjećenog trgovačkog centra posve je logičan korak budući da zbog prezaposlenosti danas svi žele da odlazak u kupnju bude što praktičniji i jednostavniji. To je bio drugi motiv za pokretanje tržnice. S obzirom na to da dolaze hladniji mjeseci, mnoge će veseliti i to što je riječ o placu u zatvorenom.

U vrhunsku ponudu nove prehrambene meke uvjeriti se mogu svi već sutra u 14 sati. Dođite i prvi saznajte o čemu to bruji cijeli grad.

>>Na Zelenu tržnicu po domaće grožđe

>>Mali plac na tavanu: Na Opatovini i crni češnjak te domaći kruh

Komentara 9

SA
samoborka
07:46 16.09.2015.

Super, jako dobro! Jedino cega se bojim je da ce i taj plac biti krcat "domacim proizvodima" s fiktivnih OPGa. Tako to rade nasi ljudi..otvore OPG na racun neke unajmljene ili vlastite njive, tamo posade 2 reda rajcice samo da bi imali pokrice za osnivanke OPGa, a to ih oslobadja obveze izdavanja fiskalnih racuna a time i poreza i podlijeganja kontroli. Onda dodju na plac sa 500kg rajcice i gomilom drugog uvezenog smeca 7me klase i to prodaju pod Svoj domaci proizvod. Kontrole se trebaju drasticno povecati, a kazne upeterostruciti!

Avatar EU MOJCA
EU MOJCA
08:47 16.09.2015.

Da sam ministar poljoprivrede uveo bih neku zelenu markicu koja bi označavala domaći proizvod uzgojen prirodnim putem i neka košta i kunu više od ostalih u ponudi, imao bi prođu a kazna za malverzacije morala bi bit drastična. S obzirom na ponudu svega i svačega kupaca ne bi nedostajalo. Samo domaće. Tako jednostavno.

Avatar Josip M
Josip M
16:16 16.09.2015.

Svaka čast treba je dalje razmišlati o zdravoj zelenoj friškoj domaćoj hrani.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije