Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
10.05.2014. u 14:00

I građani odišu pesimizmom: razočarani su, očekivali su više pravde, jednakosti, žale zbog odljeva mozgova

Prvi je hrvatski Dan Europe, RTL­ova Amela Čilić javlja se uživo iz središta Zagreba. Vesela je, priča kako se danas na ovome mjestu nudio talijanski espresso i mađarske buhtle, ali kamera iza njezinih leđa izdajnički otkriva napuštenu pozornicu i nekoliko polupraznih štandova. U pomoć doziva splitski studio, gdje skaču padobranci ­ pred pustom rivom. I građani odišu pesimizmom: razočarani su, očekivali su više pravde, jednakosti, žale zbog odljeva mozgova.

Silno uporna, reporterka jedva nalazi sugrađanina koji jedri u klasi optimist, pa kaže: "Nije lako iskočiti iz opanaka u klompe, triba vrimena". Pola sata kasnije na Novoj TV, kroz istu kalvariju prolazi i reporter Vjekoslav Đaić. Javlja se s istog mjesta, uživo, pa dok se pita što nam je donijela to Europa, kamera snima očajne ljude koji na pustim vukovarskim štandovima ispituju kako izvući kakav euro iz fondova. I HTV­-ov prilog odiše žalošću. Slučajna prolaznica govori kako su joj, otkako smo "dio europske obitelji" dva člana obitelji izgubila posao. "Ništa se nije promijenilo, samo komplikacije" tunela. Pred mikrofon dovode dječarca, nema mu ni deset godina života pa izjavljuje: "Nadam se da ćemo naći posao i da ćemo biti sretni". Bit će da je koju minutu ranije čuo izjavu Vesne Pusić. Ona tvrdi da građani već vide promjene, ona najopipljivija dogodit će se dogodine s potpunim otvaranjem granica. "To će omogućiti i lakši odlazak u potrazi za poslom". Dobra je to vijest za sve one što ih je (i) njezina politika otjerala u masovni egzodus.

PLUS

RTL Kockica svojim cjelodnevnim, odličnim, raznovrsnim programom za djecu svakoga dana dokazuje da ničim ne zaostaje za svjetskim kanalima namijenjenim najmlađima.

MINUS

"Nisam ja jedini novinar niti je ovo jedina TV kuća koja želi znati hoćete li odgovarati za eventualni krah na izborima za EU parlament", pita prestravljeni Goran Rotim premijera.

>> Na današnji dan obilježava se Dan Europe

Ključne riječi

Komentara 8

TT
tTony
20:32 10.05.2014.

kako je moguce sve ovo kad ankete pokazuju da popularnost SDP NE pada a josipovic ne zamjenjiv ko drug tito jovanovic tese po svome linic vise nije znao koga bi oderao i sad ovj novi ministar ne lici da ce ce do ce ga iko prihvatit ozbiljno koga krivite lanjski snjeg pustili ste ih da vas vode za nos optuzivajuc druga za njihovo neznanje

BA
bandido
18:30 10.05.2014.

mislim da su te dernjave I prenemaganja o odljevu mozgova pateticne jer neovisnu su osnovali ljudi sa platformom o cijeni mozga kao kilo mozga tri marke ili tako nekakao... prema tome dok god se taj olos bude slavio, dok god se olosu isplacuju povlastene I lazne peMzije, dotle ce biti odljeva mozgova a u krajnjem slucaju uvijek se srbi mogu okrivit za to.

OK
okvardz
20:35 10.05.2014.

Sve je to smišljeno i dobro funkcionira "Raselit nas treba da nas manje ima"

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije