Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Interpol: Lažne putovnice najveća opasnost za sigurnost

putovnice
interpol
30.01.2010.
u 10:09

U Interpolovoj bazi podataka više je od 11 milijuna ukradenih ili izgubljenih putovnica. Te putovnice zloupotrebljavju teroristi, ratni zločinci i šverceri droge.

Glavni tajnik Interpola Ronald K. Noble izjavio je jučer da milijuni ukradenih putovnica, koji mogu poslužiti teroristima i kriminalcima, predstavljaju jednu od najvećih prijetnji za sigurnost

"U Interpolovoj bazi podataka više je od 11 milijuna ukradenih ili izgubljenih putovnica. Te putovnice zloupotrebljavju teroristi, ratni zločinci i šverceri droge. Najveća prijetnja na svijetu je to što je prošle godine 500 milijuna ljudi doputovalo na aerodrome diljem svijeta, a da njihovi dokumenti nisu pregledani ni uspoređeni s podacima Interpola", izjavio je Noble za agenciju The Associated Press.

Dodao je da su skeneri cijelog tijela koji se postavljaju na svjetskim aerodromima "loše riješenje jer teroristi neće nositi eksploziv koji se može tako otkriti".

Ključne riječi

Komentara 4

Avatar sebastian
sebastian
18:02 30.01.2010.

kOME VI OPET SOLITE PAMET, opasnost za nas normalne sigurno nije, vi trgujete sa oruzjem i drogom, a teroristi ste sami, vi terorizirate narode i nacije i stvarate umjetne ratove, samo narod vas polako provaljuje, zivio internet, zanima me kako ce jos dugo biti da neke informacije zabranite !!!!!!!!!???

MM
Mladen Miletić
11:42 30.01.2010.

Interpol: Lažne putovnice najveća opasnost za sigurnost , koga kada vickaste teorije . Ili tajne službe Proizvođaći tih istih znaju kako se dobro mogu koristiti falsifikati za agente pa zato i briga da i drugi ne dođu i ne dolaze na te ideje ?...

OB
-obrisani-
12:20 30.01.2010.

Ima kod nas koliko treba, samo se ekipi iz Mostara javite www.crozona.net

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije