Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pomozimo!

Injekcija koja će Biljani uništiti tumor stoji 8000 kn mjesečno

biljana smolčić
24.02.2011.
u 18:35

Život mi se u jednom danu okrenuo za 360 stupnjeva, kaže djevojka kojoj je lani operiran tumor na mozgu

– Imam najbolje prijatelje na svijetu! Stoput su me rasplakali – iskreno ganuta – rekla nam je Baranjka Biljana Smolčić (20), čiji su kolege na noge podigli glazbenike iz Osijeka, Darde i Batine koji će u subotu održati koncert čiji je prihod od ulaznica i prodanog pića namijenjen za njezino liječenje.

Preskupi lijek i putovanje

Studentici kulturologije na osječkom Filozofskom fakultetu otkriven je, na žalost, tumor na mozgu koji je operirala 10. studenog 2010., a česti odlasci za Zagreb i potreba plaćanja injekcije kojom bi se do kraja trebalo uništiti tumor na hipofizi, a čija cijena je 8000 kuna, nimalo nije laka zadaća za obitelj u kojoj samo majka radi.

– Imala sam glavobolje, a onda mi je počeo slabiti i vid na lijevom oku. Otišla sam liječniku i naručila se na pregled na neurologiju i očni odjel KBC-a Osijek, ali kako su bolovi bili prejaki, otišla sam na Hitnu i poslali su me na CT. On je pokazao da imam tumor na hipofizi od čak 4 centimetra – otkriva nam djevojka iz Čeminca. Na Klinici za neurologiju KBC-a Osijek provela je osam dana, a onda su joj savjetovali da operaciju obavi u Zagrebu u bolnici Sestara milosrdnica.

Dio tumora neoperabilan

– Tumor je bio dobroćudan, ali jedan dio nisu uspjeli obaviti tako da i dalje utječe na hipofizu koja luči previše hormona. Zbog toga pijem tablete ujutro i navečer, a morat ću dobivati i injekciju kako bi do kraja uništili tumor – dodaje Biljana, koja je godinama radila kao volonterka. Sad joj se teško, kaže, priviknuti da je ona ta koja treba pomoć.

– Život mi se u jednom danu okrenuo nekoliko puta za 360 stupnjeva. Bolje sam, ali još nije sve sjelo na svoje. Umaram se, preznojavam i trebat će neko vrijeme da se vratim u normalu – dodaje. Koncert za Biljanu održat će se sutra u batinskim Zidinama u 21 sat. Ulaz je simboličnih 10 kuna, a na koncertu će nastupiti osječki “Sun of yellow cousin’’ i “Tsunami Silence’’, “Noisome Mind’’ iz Batine te Bane, koji će imati solo dionicu. Na repertoaru će biti rock, blues i metal.

– Razmišljali smo kako pomoći i odlučili se na koncert. Dođite nam svi – kaže suorganizator Goran Kranjčec.

Akciju za Biljanu pokrenuo je i Moto klub Baranja čiji je član, a svi koji žele novac mogu uplatiti za Biljana Smolčić, na račun broj 2340009-3103713338 u PBZ, Poslovnica Beli Manastir.

Komentara 15

IV
Ivan1970
19:10 24.02.2011.

Nikada necu moci da shvatim zasto je da bi se spasio zivot ove ljepotice potrebno da se digne narod na noge i da se skupe novci. Prokleti novac i onaj ko ga je izmislio da li ce ikada postojati drzava koja ce brinuti o svojim gradjanima kao o sopstvenoj djeci!? Prijeko je potrebna revolucija !!!

SV
svarun
19:02 24.02.2011.

drz\' se biljana! :) lijepo je znati da imas prijatelje ali i one koji te ne poznaju a zeljni su pomoci... koliko je ono m 2 oniksa za oplatu onog crkvenog \"hrama\"?

UT
utatica
20:49 24.02.2011.

ajde svarun ne kakaj, cijena je građevine 1600 EUR-a po m2

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije