Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KRAJ VODNJANA

IDS, PGS i Lista za Rijeku potpisali koalicijski sporazum: 'Želja nam je da Zagrebu pokažemo pravu snagu Istre, Rijeke i Kvarnera'

miletić
Foto: Dusko Marusic/PIXSELL
08.08.2016.
u 12:25

– Za razliku od ideoloških prepucavanja kojima se bave nacionalne stranke, mi već godinama svoju politiku gradimo na konkretnim mjerama i programima – kazao je Miletić

Istarski demokratski sabor (IDS), Primorsko goranski savez (PGS) i Lista za Rijeku u ponedjeljak su kraj Vodnjana potpisali koalicijski sporazum za predstojeće prijevremene parlamentarne izbore za 8. izbornu jedinicu.

 Koalicijski sporazum potpisan je u masliniku, a predstavnici tih stranaka ustvrdili su da je ova opcija prava snaga Istarske i Primorsko-goranske županije u Hrvatskom saboru i jamstvo da će se glas svakog grada i općine u Istri i Primorsko-goranskoj županiji čuti u Zagrebu.

 – Mi ne formiramo neprirodne koalicije, niti mijenjamo svoje temeljne vrijednosti za šaku glasova. Istra, Rijeka i Kvarner prva su nam i jedina politika, a ova koalicija je pokazala i pokazuje na konkretnim primjerima koliko je drukčija  od drugih – izjavio je predsjednik IDS-a Boris Miletić.

 Najavio je da će koalicija IDS, PGS i RI svoju listu istaknuti i u 7. izbornoj jedinici. Razlog tome, rekao je Miletić, "želja je da ova koalicija u cijelosti pokrije regije gdje djeluje i time pokaže Zagrebu što je prava snaga Istre, Rijeke i Kvarnera".

 – Mi se zalažemo za jake regije, a znajući da PGS od 36 ogranaka ima 17 u sedmoj izbornoj jedinici bilo nam je od iznimne važnosti omogućiti biračima sedme izborne jedinice da svoj glas daju ovoj koaliciji i na parlamentarnim izborima – dodao je.

Miletić je naglasio da se program ove koalicije temelji na decentralizaciji Hrvatske jer, kako je rekao "nitko ne može zastupati interese naših županija i naših građana bolje nego oni koji svakodnevno žive kroz svoje gradove, općine i županije".

Vjerodostojnost i dosljednost

– Za razliku od ideoloških prepucavanja kojim se bave nacionalne stranke, mi već godinama svoju politiku gradimo na konkretnim mjerama i programima. To je jedan od razloga zbog kojeg je Istra danas najrazvijenija regija – kazao je predsjednik IDS-a Boris Miletić.

Dodao je kako je IDS u posljednje dvije godine upornošću i dosljednom borbom uspio pokrenuti izgradnju pulske Opće bolnice, zaustaviti proces seljenja državnih institucija iz Istre, vratiti Trgovački sud u Pazinu te se izboriti za usvajanje prostornog plana koji predviđa plin kao energent za TE Plomin.

 Miletić je najavio i da će Istarska stranka umirovljenika također poduprijeti ovu koaliciju na predstojećim parlamentarnim izborima. 

 Predsjednik PGS-a Darijo Vasilić rekao je kako je ova koalicija regionalnih stranaka pokazala vjerodostojnost i dosljednost, i da je ovo jedina grupacija koja pripada lijevom liberalnom centru.

 – Narodna koalicija to sigurno nije, o drugim koalicijama ne trebamo niti govoriti. Naša koalicija je jedina koja daje regionalne zastupnike koji zastupaju svoj prostor i projekte iz područja s kojeg dolaze – kazao je Vasilić, dok je predsjednik Liste za Rijeku Danko Švorinić izrazio uvjerenje kako ova koalicija može samo još bolje.

 – Građani naših dviju regija svjesni su da će njihove interese najbolje zastupati upravo one političke opcije čiji je glavni interes razvoj Rijeke, Istre i Kvarnera – dodao je Švorinić.

>> Mesić na izbore ide sa sloganom 'Kako je dobro vidjeti te opet'

Komentara 39

Avatar Retardo
Retardo
12:29 08.08.2016.

Druže Orepiću, zašto ovaj Miletić već nije u zatvoru zbog kršenja javnog reda i mira? Pa tip po internetu širi iredentističku propagandu, stavlja slike putovnice Republica Istriana. Orepiću, jel to može, jesu vas tako učili u oficirskoj školi?

Z9
Zorgeme 9
12:48 08.08.2016.

Mali šmrče bjelo.

BR
Branko102
13:00 08.08.2016.

Piletić nije ideološki i nacionalno opterećen,samo ga ideologija konra Zagreba svako malo puca.Piletiću ,pokislo ti perje

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije