Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
putinovi igrači

I filmska zvijezda uz Putina: Snimila spot i s njim ide na večere

putin
AFP/PIXSELL
24.02.2012.
u 23:00

Sudeći po posljednjim anketama Putin će u prvom krugu osvojiti dvije trećine glasova i sljedećih šest godina sjediti u Kremlju

Vladimir Putin bez problema će pobijediti na predsjedničkim izborima u Rusiji, sudeći prema najnovijim anketama. Istraživanje Levada centra, najveće neovisne agencije za istraživanje javnog mnijenja, Putinu daje čak 66 posto glasova. On je 2000. dobio 53, a 2004. 71 posto, tako da se sada smjestio u “zlatnu sredinu”. Stoga je u četvrtak, na svom velikom predizbornom skupu, samouvjereno poručio kako je “naša borba isto što i rat protiv osvajača kao što je bio Napoleon”.

Dobrom rejtingu, osim njegove karizmatičnosti, pomažu i brojne poznate osobe. Jedna od najpoznatijih, glumica Chulpan Khamatova, poznata iz filma “Good bye, Lenin”, nastupila je u predizbornom spotu podrške Putinu.

Napad na glumicu

Chulpan u Rusiji ima status zvijezde, ali poznata je i po svojoj karitativnoj djelatnosti u fundaciji “Daruj život” koja pomaže djeci.

– Za Putina su uvijek bile važne potrebe naše fundacije, on je sva svoja obećanja ispunjavao – izgovara glumica Khamatova u spotu.

Spot je podigao medijsku i “blogersku” prašinu. Oporba i blogeri tvrde da je glumica bila prisiljena podržati Putina, u suprotnom bi fundaciji bila uskraćena financijska pomoć. Od lavine kritika glumicu je odlučio braniti prokremaljski dnevnik “Nova gazeta”, koji je reakcije na spot nazvao “infantilnim totalitarizmom”.

Glumica nije željela komentirati nastalu situaciju. U predsjedničkoj kampanji u Rusiji većina poznatih osoba i zvijezda odlučila je podržati jednoga od kandidata. Najviše ruskih zvijezda podržava Putina. Među njima su režiser Nikita Mihalkov, glumci Oleg Tabakov, Jevgenij Mironov, Vladimir Maškov, kapetan ruske nogometne reprezentacije Andriej Aršavin, kao i rektor Moskovskog državnog sveučilišta Viktor Sadovniči. Poduži popis podrške skupio je i ruski milijarder Mihail Prohorov.

Trećeg najbogatijeg čovjeka u Rusiji podržavaju primadona ruske estrade Ala Pugačova, poznati glazbenik Andrij Makarevič, košarkaš Andrej Kirilenko, nekoliko glumaca te pisac Viktor Jerofiejev. Ostali predsjednički kandidati, poput Vladimira Žirinovskog, šefa komunista Genadija Zjuganova i Sergeja Mironova, ne mogu računati na “ozbiljnu” podršku poznatih osoba.

Izravnat ću račune

Ruski mediji zasad se ne bave troškovima izbornih kampanja kandidata, nego izračunavaju koliko će koštati proračun njihova obećanja. Trošak predizbornih obećanja Vladimira Putina u šest godina predsjedničkog mandata iznosi 127 milijardi eura, procijenili su analitičari ruske banke Sbierbank. Najskuplje obećanje Putina je povećanje plaća za nastavnike, profesore i liječnike, što će ruski proračun u sljedećih šest godina stajati 89 milijardi eura. Realizacija obećanja može ozbiljno poljuljati ruski proračun ako cijene nafte i plina ne budu rasle, ističu analitičari. Završnicu ruske predsjedničke kampanje obilježavaju događaji i skupovi podrške Vladimiru Putinu koji želi izravnati račune s oporbom koja je na početku kampanje pokazala svoju snagu na ulici te su neki komentatori i analitičari govorili o mogućoj revoluciji.

Komentara 15

BE
beneronaldo
23:28 24.02.2012.

pa neće valjda izabrat Clintonovicu

OB
-obrisani-
06:47 25.02.2012.

Putin svakako ima moju podrsku....ha.... Barem da je jedna slavenska zemlja bogata i snazna. Samo naprijed bacuske...

ST
standup
23:11 24.02.2012.

..ma Pucín , vec´i sada ima 60%-glasova \" i bez glasacá \" !!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije