Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 123
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Željko Jakopović

Beljak isključuje Tomaševićevog zamjenika iz stranke zbog 'štetnih izjava'

ŽeljkoJakopović
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/5
05.01.2018.
u 13:39

'Oštro osuđujem izjavu zamjenika župana Požeško-slavonske županije Željka Jakopovića', poručio je Beljak.

Predsjednik HSS-a Krešo Beljak donio je odluku o suspenziji Željka Jakopovića iz stranke zbog njegovih izjava o županu Alojzu Tomaševiću protiv kojeg je pokrenut kazneni postupak zbog nasilja u obitelji.

Podsjetimo, Jakopović je u prilogu HRT-a, između ostalog, rekao ''je li sve u Hrvatskoj moralno i trebamo li osuđivati čovjeka prije onih koji su za to zaduženi''. U HSS-u tu izjavu smatraju štetnom za stranku. 

''Željko Jakopović javnim istupom počinio je političku štetu HSS-u te protivno političkim interesima HSS-a i suprotno programskom dokumentu HSS-a te temeljnim odrednicama i načelima HSS-a neprimjereno štitio interese osobe protiv koje je pokrenut kazneni postupak zbog nasilja u obitelji'', navodi se u priopćenju HSS-a. 

Beljak: Oštro osuđujem izjavu

''Imajući u vidu, prije svega političku odgovornost, a ne prejudicirajući kaznenu ili prekršajnu odgovornost, oštro osuđujem izjavu zamjenika župana Požeško-slavonske županije Željka Jakopovića koji je pokušao relativizirati kaznenu prijavu zbog obiteljskog nasilja protiv župana Požeško-slavonskog Alojza Tomaševića'', izjavio je Krešo Beljak. 

Istaknuo je da je HSS stranka koja se od svog početka djelovanja zalaže za prava i ravnopravnost žena i da kao predsjednik ne može olako prijeći preko činjenice da jedan od njihovih članova pokušava na bilo koji način braniti optuženog Tomaševića. 

ŽeljkoJakopović
1/14

Komentara 8

FA
fake
14:32 05.01.2018.

I to kaže jedna moralna vertikala? Netko tko je zadnji od zadnjih?

Avatar mlijeko
mlijeko
15:00 05.01.2018.

Beljakov HSS je propao u Slavoniji. Neznam sto ga podrzava Vlaović..neće moći ljudima pogledati u oči...

Avatar rubinet
rubinet
17:32 05.01.2018.

osjećaju se lagani tektonski poremećaji..epicentar:Mirogoj ,Zagreb ..braća Radić se okreću u Arkadama...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije